Kan du få någon av dessa att rulla? Varsågod! Foto: Läsarbild Tommy Öberg

Behöver du en cykel? Hämta en gratis i Bro 10 juni

Låg budget och cykellös? I Bro kan du hämta en ”ny” cykel gratis den 10 juni. Nackdelen? Det kan behövas lite fix för att få den att rulla.

  • Publicerad 16:30, 28 maj 2019

Under året har Upplands-Bro kommun samlat in cyklar som har lämnats till sitt öde runt om i kommunen. Totalt har det blivit ett 15-tal cyklar som nu finns i ett förråd på Ullevivägen i Bro.

Delas ut i befintligt skick

Den 10 juni kan du hämta en helt gratis. Men det finns ett aber.

– Det mesta är skrot och behöver nog lite kärlek av en händig person för att rulla igen, säger Tommy Öberg på tekniska kontoret.

Cyklarna delas ut i befintligt skick och det är endast den 10 juni som man kan hämta dem. Det går ej att förboka eller titta på cyklarna innan dess.

Tommy Öberg ansvarar för cykelprojektet, som han tror kommer att bli en återkommande grej.

Ges bort eller slängs

– Det är första året vi gör det här. Vi kommer säkert att göra det vid fler tillfällen när vi får in synpunkter från allmänheten att det står skrotcyklar på cykelparkeringarna, säger han.

Vad händer med de cyklar som inte får ny ägare?

– De slängs på tippen, säger Tommy Öberg.

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Alla våra valartiklar från Upplands-Bro och Håbo Snart avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade bevakning inför valet i Upplands-Bro och Håbo kommun 2022.onsdag 17/8 15:07

Sommarfestival i regi av sommarjobbare

Paintball, sumobrottning och ansiktsmålning i Bro Som en del i sommarjobbsprojektet ”Unga påverkar” så arrangerar ett antal ungdomar i kommunen en sommarfestival i Bro nu på torsdag den 18 augusti klockan 14-18.onsdag 17/8 10:23