Kan du få någon av dessa att rulla? Varsågod! Foto: Läsarbild Tommy Öberg

Behöver du en cykel? Hämta en gratis i Bro 10 juni

Låg budget och cykellös? I Bro kan du hämta en ”ny” cykel gratis den 10 juni. Nackdelen? Det kan behövas lite fix för att få den att rulla.

  • Publicerad 16:30, 28 maj 2019

Under året har Upplands-Bro kommun samlat in cyklar som har lämnats till sitt öde runt om i kommunen. Totalt har det blivit ett 15-tal cyklar som nu finns i ett förråd på Ullevivägen i Bro.

Delas ut i befintligt skick

Den 10 juni kan du hämta en helt gratis. Men det finns ett aber.

– Det mesta är skrot och behöver nog lite kärlek av en händig person för att rulla igen, säger Tommy Öberg på tekniska kontoret.

Cyklarna delas ut i befintligt skick och det är endast den 10 juni som man kan hämta dem. Det går ej att förboka eller titta på cyklarna innan dess.

Tommy Öberg ansvarar för cykelprojektet, som han tror kommer att bli en återkommande grej.

Ges bort eller slängs

– Det är första året vi gör det här. Vi kommer säkert att göra det vid fler tillfällen när vi får in synpunkter från allmänheten att det står skrotcyklar på cykelparkeringarna, säger han.

Vad händer med de cyklar som inte får ny ägare?

– De slängs på tippen, säger Tommy Öberg.

Köp böcker för en krona i Kungsängen

Botanisera bland billiga böcker Biblioteket i Kungsängen har för mycket urgallrade böcker inne på sitt kontor. "När vi inte får plats själva så måste vi börja sälja böcker", säger bibliotekschefen.onsdag 28/9 14:53

Polisen släpper ny detalj om döda kvinnan

Ännu inte identifierad Kvinnan som hittades avliden i Upplands-Bro i juni är fortfarande inte identifierad. Polisen släpper nu en ny detalj i förhoppningen att mordutredningen ska komma framåt.tisdag 27/9 10:33