Foto: Mostphotos

Bedrägeri, maskinstöld i miljonklassen och en avbruten spritstöld

Kvinnor i 70-årsåldern som pratar finska – ni kan vara utsatta för en bedrägerivåg. I Blåljusrapporten dessutom: en sprittjuv som sprang, fem anhållna personer med trädgårdsredskap i bilen, källarinbrott och en man som plötsligt insåg att han hade en högtryckstvätt i cykelkorgen.

  • Publicerad 11:45, 18 maj 2021

E18 Ekolsund

Tisdag 03.20

Stöld/häleri. Fem personer anhölls sedan bilen de åkte i stoppats av polis och en mängd maskiner, bland annat trädgårdsverktyg, hittats i bilen. De fem greps och anhölls, misstänkta för stöld, alternativt häleri. bilföraren, en man i 25-årsåldern, blev dessutom misstänkt för drograttfylleri.

Fannalundsvägen, Gjutargatan

Helgen

Inbrott. Källarförråd på flera adresser har varit utsatta för inbrott i helgen. GHela listan på vad som stulits är inte framtagen än, men bland det stulna finns en röd barnvagn av märket Bugaboo, en dammsugare, skor och målardukar.

Bergsgatan

Helgen

Häleri. En cyklist, välkänd hos polisen, sågs på Bergsgatan med välfylld cykelkorg. Bland annat fanns där en högtryckstvätt och två äldre kameror. Mannen hade ingen god förklaring på varför godset fanns där. Han är Enköpingsbo, i 60-årsåldern, och nu misstänkt för häleri.
Enköping

Helgen

Bedrägeri. En kvinna i 70-årsåldern lurades att betala 6.800 kronor. Bedragare skapade en påhittad profil på facebook som gjorde att kvinnan trodde det var en väninna som kontaktade henne. Hon fick höra att hon vunnit 500.000 euro och allt hon behövde göra för att få pengarna var att betala in en "fraktavgift" . Detta gjorde kvinnan, men insåg senare att hon blivit lurad och anmälde bedrägeriet.

Ytterligare två kvinnor har i helgen utsatts för samma typ av bedrägeriförsök, även de kvinnor i 70-årsåldern som bor i Enköping. De hade dock inte betalat in några pengar. Samtliga tre kvinnor har finskt ursprung och bedragarna kontaktade dem på finska, om än ganska dåligt sådan, enligt kvinnorna.

Gustaf Dahléns gata

Fredag-lördag

Stöld. En teleskoplastare av märket Manitou som kan vara värd uppåt miljonen kronor stals från en uthyrningsfirma i helgen.

Systembolaget, Enköping

Fredag 15.40

Stöld. En man fyllde sin "Dramaten-väska" med tio flaskor sprit på Systembolaget och gick direkt ut, utan att betala. Utanför stoppades han av personal. Mannen sprang därifrån och lämnade spriten, värd omkring 5.500 kronor, och väskan på hjul kvar. Han var borta från platsen när polisen kom dit, men de har gott hopp om att kunna identifiera honom från övervakningsfilmer.

”Det går ju lika bra med en husbil”

Nyheter Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.torsdag 24/6 13:01