Bättre att bo i Solna än Sundbyberg!

Sundbyberg må vara Årets Superkommun, men det är bättre att bo i Solna!

  • Publicerad 15:46, 11 maj 2017

Sundbyberg må vara Årets Superkommun, men när det gäller var det är Bäst att bo så klår Solna grannen! Så kan man sammanfatta årets Bäst att bo-rankning som tidningen Fokus presenterade idag torsdag.

Solna, förra årets trea, placerar sig i år på plats 5 av Sveriges 290 kommuner i den sammanlagda rankingen.

– Det är såklart roligt. Det visar att vi gör något bra. Nu har de ändrat variablerna lite så att de inte gynnar oss längre, så det är inte exakt samma underlag som förra året, ändå hamnar vi högt, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Utmärkelsen baseras på fyra variabler, nämligen var det är bäst att bo som: ung, äldre, barnfamilj samt att arbeta.

I två kategorier fortsätter Solna att ligga riktigt högt. I kategorierna att vara ung och att arbeta i Solna rankas staden som 2:a i landet.

– Man ska inte stirra sig blind på såna här rankningar, men visst är det roligt. Vi ska fortsätta ha en trygg snygg kommun med god ekonomi, och jobba för att fler människor kan bo här, säger Granfalk.

Även Sundbyberg faller på listan, förra årets sjätteplacering blir i år en fjortondeplats. Sundbyberg rankas dock som Sveriges tredje bästa kommun att arbeta i, dock efter Solna.

Kändes det skönt att slå Sumpan idag?

– Äh, Sundbyberg gör mycket bra, som att få rätsida på arbetslöshet och ekonomi. Sundbyberg hade förtjänat att hamna högre upp. Men de kastade om variablerna i år, så de ska inte vara så ledsna i Sumpan, det är bara att jobba vidare, säger Granfalk.

Bäst att bo alla kategorier 2017 är Stockholm, enligt Fokus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Han vill ordna en fest vid omtalade bron

Nyheter David hoppas att det kan koppla samman Rinkeby och Ursvik Ursviksbon David Hurtado Gómez vill skapa en fest vid den omtalade bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby. Musik, kultur och mat hoppas han kan hjälpa några eller alla att se Rinkeby med andra ögon.måndag 14/6 10:37

Brottsofferjouren vill se snabbare utredningar

Nyheter Polisen medger brister Färre söker hjälp hos Brottsofferjouren Västerort. Polisens prioriteringar kan vara en förklaring, enligt jouren. Polisen medger brister men hänvisar till att det finns flera olika stöd.fredag 11/6 16:21