STOPP. Båttrafiken under Tappströmsbron stoppas under juli, på grund av bygget av den nya bron. Foto: Stefan Källstigen

Båttrafikstopp i kanalen skjuts fram

I sommar påverkar bygget av den nya Tappströmsbron båttrafiken under bron. Men det blir först längre fram i juli som båttrafiken stoppas helt förbi bygget.

  • Publicerad 10:38, 30 jun 2022

Nu är det spikat till vecka 29.

Tappströmskanalen kommer vara stängd för sjötrafik mellan 18 och 24 juli, mellan klockan 7.00 och 19.00, på grund av bygget av den nya bron.

Tidigare var planen att stänga av farleden i kanalen under veckan efter midsommar, alltså från 27 juni till 3 juli.

– Leveransproblem och personalbrist på Trafikverket har försenat det hela. Men nu är det spikat till vecka 29, säger Fredrik Strömbäck, kommunikatör på Sjöfartsverket.

Kanalen är alltså avstängd för all båttrafik förbi byggarbetsplatsen, och inte bara för de som behöver broöppning för passage.

"Sakta ner"

Med trängre kanal och många människor i arbete behöver passerande båtar ta extra hänsyn även när kanalen är öppen. Ta det varsamt förbi, sakta ner och ta det lugnt hälsar Sjöfartsverket.

Regler för passage och broöppning kan ändras under sommaren. För uppdaterad information kan man söka i Sjöfartsverkets notisdatabas och då är det sökningar på sjökort 111 som ger information om Tappströmskanalen.

Drottningholms turister på väg tillbaka

Nyheter Tapp mot 2019 – men går framåt: "Över förväntan" Efter pandemiåren börjar turisterna hitta tillbaka till såväl Drottningholms slott som Birka. Men än är antalet besökare inte lika många som tidigare.fredag 5/8 14:08

Ekerö har fyllt sin tilldelade flyktingkvot

Nyheter Bara två platser kvar Nyligen lagstadgades det att kommuner i Stockholm ska tillhandahålla boende åt ett visst antal ukrainska flyktingar som flytt från kriget. I Ekerö kommun hamnade antalet på 86 personer, en kvot som...lördag 30/7 5:13

Stenhamraskolan kan flyttas

Nyheter Politikerna riktar in sig på att riva skolan och bygga en ny Att Stenhamra centrum står inför förändringar har varit planerat länge. Nu har ett nytt beslut tagits där man vill flytta på Stenhamraskolan. Till våren ska medborgarna få tycka till.söndag 24/7 5:00