Växer. Föreningen Bästa svängen har nyligen flyttat in i Lokalrättens gamla lokaler. Källaren på Russinvägen var för liten. Foto: Hampus Jarnlo

Bästa Svängen Hökarängen har fått ny lokal

Hallå där Stefan Lindberg, ordförande för Bästa Svängen Hökarängen, en förening som hjälper människor bort från kriminalitet och missbruk.

  • Publicerad 09:57, 16 mar 2015

Ni har flyttat in i Lokalrättens gamla lokaler i Hökarängen. Vad ska ni göra där?

– Vi kommer fortsätta vårt arbete att få folk i utanförskap att komma bort från kriminalitet och missbruk. Men så är de här lokalerna så bra att det finns andra möjligheter också! Vi siktar på en caféverksamhet med arbetsträning. Det blir dagens soppa, och så bakar vi lite bröd.

Något mer?

– Ja, vi vill ju fortsätta samverka med andra verksamheter i området. Det finns ju många konstnärer här. Man kan ha workshops och vernissage. Cafékvällar, kanske. Vi är öppna för förslag. Men allt ska vara alkohol- och drogfritt. Det kommer aldrig in en droppe alkohol i lokalen.

Varför flyttade ni?

– Vi var ju tidigare i en källarlokal på Russinvägen. Den fyllde sin funktion. Men grejen är den att den blev för liten. Vi har växt. De som besöker Bästa svängen har blivit så många.

Poesi och filmkvällar

Bästa svängen är en social träffpunkt för människor som vill komma bort från missbruk och kriminalitet.

De anordnar soppkvällar, grillkvällar, silversmide, poesikvällar och filmkvällar. Medlemmarna själva bestämmer innehållet.

Varje onsdagkväll kl 17–20 är det Sociala klubben, där man kan knyta nya kontakter.

Adress: Tobaksvägen 6

Visa merVisa mindre