Bästa bilderna av söderort

Nu är tävlingen Midsommargårdens fotosprint avgjord. Vinnare blev Patrik Rosén. – Jätteroligt! Det var en överraskning att det gick så bra, säger han.

  • Publicerad 13:30, 28 jun 2015

Att bäst skildra sin närmiljö. Den utmaningen fick de cirka 50 deltagarna i tävlingen Midsommar­gårdens fotosprint – en mini­variant av Stockholm fotomaraton.

Under två timmar skulle de ta de bästa bilderna på temana konst, telefon, midsommar, kaffe, vintage och nödlösning, runt Telefonplan med omnejd.

– Tanken är att dokumentera hur det ser ut runt omkring och att dokumentera samtiden i samarbete med Stockholms stadsmuseum som ska använda en del av bilderna. Men också att skapa möten och ge folk en chans att träffas kring ett gemensamt intresse och utmana sig själva, säger Emil Gyllenberg, ansvarig för tävlingen.

Tävlingens teman valdes av ­honom och Midsommargården.

– Vi försökte tänkta på vad som fanns i området och vad det signalerar och utgick från det, säger Emil Gyllenberg.

Vinnare blev Patrik Rosén från Älvsjö som fotograferat i 15 år.

– Jag har alltid en kamera med mig. Man får gå på känsla och komponera rätt. Det svåraste i den här tävlingen är att man måste ta alla bilder i följd, säger han.

På andra plats kom Frantisek ­Simak och trea blev Ronja Larsson.

Tävlingen är öppen för alla som vill vara med. I årets tävling, som var den första, deltog allt från högstadielever till pensionärer.

Juryn bestod av Lokaltidningen Mitt i, Bättre Stadsdel och Stadsmuseet. Bilderna kan ses på Café Coffee Bean hela sommaren och på Telefonplans bibliotek i höst.

Nödlösning.foto: patrik rosén

Telefon.foto: patrik rosén

Konst.foto: patrik rosén