Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jonny Andersson

Basketjul i Fryshuset: ”Alla är välkomna”

För tredje året i rad håller Fryshuset basket på julafton för de ungdomar som vill. – Det blir julfika, julklappsutdelning och så kan man lira basket. Alla är välkomna, säger Choukri Khotar, verksamhetschef ungdomskultur på Fryshuset.

  • Publicerad 14:04, 23 dec 2016

Förra året kom ett femtiotal ungdomar för att hänga och spela basket i Fryshuset i Södra Hammarbyhamen på julafton, en ökning jämfört med premiären året innan.

– Det är många barn och ungdomar som inte firar jul, som kommer från andra kulturer och så. Men sen vet vi också att tjugo procent av alla barn växer upp i en familj där det förekommer missbruk och beroende och då vill vi ge dem en skön och trygg plats att fira julafton på. Det finns ett behov, säger Choukri Khotar.

Men alla som kommer gör det inte för att fly en jobbig hemsituation. Det kan helt enkelt vara så att man är sugen på att hänga med kompisarna och passa några bollar.

På julafton har de öppet från 12.00-14.30, på juldagen är det däremot ingen aktivitet. Men den som är sugen på jullovsbasket kan besöka Fryshuset från annandagen och framåt. Här kan du se vilka tider som gäller under jullovet.