Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

Barnskötaren i tårar när han konfronterades

Flera kollegor chockades när de fick höra anklagelserna mot mannen som jobbade på förskolan i Sollentuna. Förskolechefen har uppgett i ett förhör att de aldrig fått klagomål om hans arbete.

  • Publicerad 16:02, 21 maj 2018

Förra veckan kom domen mot en man som begått grova sexuella övergrepp mot två barn på en fristående förskola i Sollentuna. Enligt domen har övergreppen skett i februari i år.

Mannen hade arbetat på förskolan i drygt ett och ett halvt år. Han fick arbetet genom en anhörig som arbetar där.

– Han fick komma in och prova på att jobba med barn. Han har blivit uppmanad att vidareutbilda sig så att han kan få fast arbete som barnskötare, säger förskolechefen i ett polisförhör.

Flera kollegor beskriver att han arbetade bra och fungerade bra med barnen.

– Han är fantastisk med barn, lugn, uppgav en kollega i förhör med polisen som berättar att hen tyckte att det var positivt att höra att han börjat studera till barnskötare.

– Han har samarbetat bra och barnen har tyckt om honom, uppgav en annan kollega i förhör.

I efterhand har en kollega reagerat på att han ofta suttit själv med flera barn runt omkring sig och mitt i knät. Kollegan har inte trott att barnen har reagerat på det men att han som personal borde reagerat på att ha barnen så nära inpå kroppen och sitt kön.

Händelserna uppdagades när en kvinnliga kollega upptäckte att han kom ut från personaltoaletten med ett barn. När hon tog barnet åt sidan berättade barnet att han visat sin penis.

När förskolechefen frågade ut mannen om händelserna ska han ha fått tårar i ögonen och sagt att han inte är en pedofil. Därefter ska han ha sagt att han kanske inte ska arbeta kvar på förskolan. Samma dag gjorde förskolechefen en polisanmälan om händelsen.

Mannen har erkänt vissa av gärningarna, delvis erkänt andra och medgivit delar av händelseförloppet i ytterligare några fall.

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26