Tre mottagningar blir en. Foto: Mostphotos

Barnmottagningarna slås ihop

De barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna i Jakobsberg, Märsta och Sollentuna flyttar ihop på Tingsvägen i Sollentuna.

  • Publicerad 15:03, 1 jun 2018

Astrid Lindgrens barnsjukhus driver flera barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i länet. Nu har de i Jakobsberg, Märsta och Sollentuna stängt.

Men de öppnar snart igen, nu i nya lokaler på Tingsvägen 17 i Sollentuna, där de flyttar ihop.

– Det är jätteroligt, och vi har fått så fina lokaler, säger Fredrika Gauffin, barnläkare och patientflödeschef.

De tre mottagningarna var sårbara var för sig, med få läkare och sköterskor, säger hon. Nu finns fem heltids läkartjänster och lika många sjuksköterskor, samt undersköterskor, på plats.

– Det blir stabilare och vi kan jobba i team, säger Fredrika Gauffin.

Långt att åka

Nackdelen är att många patienter får längre att åka.

Det kompenseras av att man nu får en mer samlad kompetens, menar hon.

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, BUMM, är specialiserade mottagningar för barn och ungdomar till och med 17 år.

Här kan barn med till exempel allergi, astma, ont i magen eller urinvägsproblem få hjälp. En del mottagningar har vissa specialiteter, som att hjälpa barn med övervikt, eller som den i Sollentuna, som tar emot barn och unga med psykisk ohälsa.

Öppnar 11 juni

Den 11 juni slår den nya mottagningen upp dörrarna på Tingsvägen.

– Vi har fått så fina lokaler. De är utformade så att de passar både mycket små barn, men även tonåringar som kan få sitta lite mer avskilt, säger Fredrika Gauffin.

Brunt vatten i södra Sollentuna – felsökning pågår

Nyheter "Inte farligt utan endast missfärgat." Södra delen av Sollentuna har just nu problem med brunt vatten. Felsökning pågår, meddelar Sollentuna Miljö & Energi AB, SEOM.onsdag 21/10 12:44