Jenny Jägerfeld gläder sig åt att barnen gillar hennes bok "Mitt storslagna liv". Foto: Johan Bergmark

Barnen tycker att Jennys bok är bäst

Nu har sjätteklassarna i Årstaskolan gjort sitt val. Nybohovsbon Jenny Jägerfelds roman "Mitt storslagna liv" är årets bästa svenska bok för 9–12-åringar. "Det betyder mycket", säger hon.

  • Publicerad 06:07, 6 nov 2020

När Sigge flyttar med sin mamma från Stockholm till sin mormors pensionat i Skärblacka har han en plan. Han ska förvandlas från ett "freak" till en omåttligt populär kille, på 59 dagar.

Vill ni veta hur det går? Läs Nybohovsbon Jenny Jägerfelds roman "Mitt storslagna liv", där Sigge är huvudperson. Det har barnjuryn i Barnradions bokpris i P4 gjort – och utsett romanen till vinnare.

– Det betyder extra mycket att få ett pris när barnen själva röstat fram boken, för att de tyckte om att läsa den. Jag lyssnade också på deras diskussion om boken i Barnradion och tycket att de hade så många kloka reflektioner, säger Jenny Jägerfeld.

Barnradions jury. Vera Larsson, Alma Rönngårdh, Anna-Inez Aleite, Truls Skau, Morris Jones går alla i sjätte klass i Årstaskolan. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I juryn satt fem sjätteklassare från Årstaskolan – Alma Rönngårdh, Morris Jones, Truls Skau Orrenius, Vera Larsson och Anna-Inez Aleite. Så här löd deras motivering:

”Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld är en självklar vinnare! Den är både rolig och allvarlig. Vi kämpar alla med något, precis som Sigge, och det är skönt att veta att man inte är ensam. Det är bra att kunna skämta men kanske inte om allt och författaren balanserade humorn med allvaret riktigt bra. Ett gott skratt och en påminnelse om att vi alla kämpar. Den enda frågan är: När kommer uppföljaren?”

Uppföljare kommer

Jenny Jägerfeld kan glädja juryn med att uppföljaren redan är på gång. "Min storslagna död" heter den.

– I den första boken är det sommarlov och Sigge har 59 dagar på sig att förändra sig. I den andra boken följer man honom under höstterminen. Då han blir värvad av en hip hop-grupp. Det blir en tredje bok också, där man får följa Sigge under vårterminen, säger hon.

Jenny Jägerfeld med sitt diplom. Foto: Johan Bergmark.

Jenny älskar utsikten från Nybohov

Namn: Jenny Jägerfeld.

Bor: Nybohovsbacken, sedan tre år. Bodde tidigare i Aspudden/Örnsberg.

Yrke: Författare.

Aktuell: Hennes roman "Mitt storslagna liv" har vunnit Barnradions bokpris. Utöver äran och ett fint diplom får hon 30 000 kronor.

Om Nybohov: Jag älskar utsikten, man ser från Kista till Globen. Det är också ett lugnt område.

Värt att veta: Jenny Jägerfeld vann Barnradions bokpris även 2018, med boken "Comedy queen".

Visa merVisa mindre