När Sigge flyttar med sin mamma från Stockholm till sin mormors pensionat i Skärblacka har han en plan. Han ska förvandlas från ett "freak" till en omåttligt populär kille, på 59 dagar.

Vill ni veta hur det går? Läs Nybohovsbon Jenny Jägerfelds roman "Mitt storslagna liv", där Sigge är huvudperson. Det har barnjuryn i Barnradions bokpris i P4 gjort – och utsett romanen till vinnare.

– Det betyder extra mycket att få ett pris när barnen själva röstat fram boken, för att de tyckte om att läsa den. Jag lyssnade också på deras diskussion om boken i Barnradion och tycket att de hade så många kloka reflektioner, säger Jenny Jägerfeld.

I juryn satt fem sjätteklassare från Årstaskolan – Alma Rönngårdh, Morris Jones, Truls Skau Orrenius, Vera Larsson och Anna-Inez Aleite. Så här löd deras motivering:

”Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld är en självklar vinnare! Den är både rolig och allvarlig. Vi kämpar alla med något, precis som Sigge, och det är skönt att veta att man inte är ensam. Det är bra att kunna skämta men kanske inte om allt och författaren balanserade humorn med allvaret riktigt bra. Ett gott skratt och en påminnelse om att vi alla kämpar. Den enda frågan är: När kommer uppföljaren?”

Uppföljare kommer

Jenny Jägerfeld kan glädja juryn med att uppföljaren redan är på gång. "Min storslagna död" heter den.

– I den första boken är det sommarlov och Sigge har 59 dagar på sig att förändra sig. I den andra boken följer man honom under höstterminen. Då han blir värvad av en hip hop-grupp. Det blir en tredje bok också, där man får följa Sigge under vårterminen, säger hon.