Skolan Vittra Luma Parks rektor Louise Svenningson i de nya evakueringslokalerna. Foto: Läsarbild Läsarbild/Privat bild

Barnen på Vittra har redan fått nya lokaler

Vittras lokaler är rökskadade efter branden i fredags. Men skolan agerade snabbt och har fixat nya klassrum åt eleverna. – Vi välkomnade barn och föräldrar klockan åtta i morse, säger Louise Svenningson.

  • Publicerad 14:39, 1 okt 2018

Det var i för- och grundskolan Vittra Luma Park som branden bröt ut i fredags vid lunchtid. Vad som utlöste branden är fortfarande oklart.

– Vi vet ingenting om varför det började brinna, det ska teknikerna ta reda på i dag. Det brann på översta våningen, men de två våningarna under är också rökskadade, säger skolans rektor Louise Svenningson.

Fått nya lokaler

In i den brandhärjade skolan får inga lärare eller barn komma än så länge. Men under helgen har huvudmannen Academica snabbt letat upp evakueringslokaler i Sjöstan.

– Vi har inrett lokalerna och kunde öppna förskolan klockan åtta i morse för att välkomna barn och föräldrar, säger Louise Svenningson.

 

Man ska prata med de barn, som har behov av att snacka, om vad som har hänt. Föräldrarna fått dessutom fått info om hur man ska prata med barn i kris, säger Louise Svenningson som framför allt är väldigt glad att ingen skadades av elden.

– Jag är så oerhört stolt över alla medarbetare som gjorde exakt vad de skulle vid rätt ögonblick. Materiella skador kan man alltid ersätta, men ingen blev fysiskt skadad och det är skönt i den här otroligt tråkiga händelsen.

Tackar grannen

När branden bröt ut öppnade Sjöstadsskolan mitt emot Vittra upp sina lokaler.

– De var en fantastiskt hjälp. De såg branden, kom ut fort och erbjöd evakueringslokaler där barnen fick frukt, smörgas och dricks. Det var så mycket värt, säger Louise Svenningson.