Barnboksillustratör ordnar workshop på biblioteken

Författaren och illustratören Hannah Arnesen ställer ut bilder ur hennes tre böcker på biblioteken i Ekerö kommun. I september håller hon även i två workshops där deltagarna får skapa en bok.

  • Publicerad 11:35, 9 sep 2020

Jag vill citera Astrid Lindgren: "Det är fantastiskt att skriva för en publik som tror på mirakel"

Hannah Arnesen debuterade som barnboksförfattare och illustratör redan som 24-åring. Nu är hon 28 år och aktuell med en utställning av sina barnboksillustrationer på biblioteken i Ekerö centrum och Stenhamra.

Hennes bilder och böcker är inspirerade av karaktärer från storstaden. Hon utgår ofta ifrån vad barnet i henne själv hade gillat.

– Det är fint att få berätta med hjälp av alla sinnena som man gör för barn, hur saker känns och luktar. Jag vill citera Astrid Lindgren: ”Jag vill skriva för en läsekrets som kan skapa mirakel. Barn skapar mirakel när de läser.”, säger Hannah Arnesen.

Vill även beröra äldre

Hon vill gärna att hennes böcker ska ha en nivå som även tilltalar de vuxna som läser för barnen.

– Läsandet är en stund man delar. Nattens konditori handlar kanske om kakor eller att vara rädd för mörker ur ett barns perspektiv medan för en vuxen kanske den handlar om utanförskap och ensamhet, säger hon.

Ska skapa bok med barn

I september kommer Hannah hålla workshop på Biblioteket i Ekerö centrum och på Barnens bibliotek i Stenhamra. På workshopen i Ekerö centrum kommer barnen få skapa en bok.

– Barnen kommer få rita något de gör på dagen och något de gör i drömmen och så sätter vi ihop allt till en ny bok och läser om alla som är med.

Kom och var med!

Den 19 september kommer blir det workshop på Biblioteket i Ekerö centrum och den 27 september på biblioteket i Stenhamra
Gratis biljetter kan hämtas på biblioteket

Utställnigen med bokillustrationerna pågår 31 augusti - 3 oktober

Böcker: Tågresan, På natten flyger vi, Nattens konditori

Visa merVisa mindre

Många rädda för överfall

Nyheter Fler otrygga i en av de tryggaste kommunerna Många flickor på Ekerö är oroliga för att antastas. Detta trots att få utsatts för brott i kommunen.onsdag 30/9 16:44

Nu fortsätter arbetet med tunneln på Lovön

Nyheter Ny entreprenör för Förbifarten på plats En ny entreprenör är i dagarna på plats för att slutföra tunnelarbetet under Lovön. Sommaren 2023 beräknas sprängningsarbetet vara klart.onsdag 30/9 11:41

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38