Lagen. Arkivbild. Foto: Wikimedia Commons

Barnaförgripare får fängelse

En 31-årig man i Bro döms för grov våldtäkt mot barn.

  • Publicerad 09:57, 27 jul 2021

En 31-årig man boende i Bro döms till fängelse i fem år och sex månader för grov våldtäkt mot barn.

Mannen har vid två tillfällen genomfört samlag med en flicka som då var under 15 år gammal. Brotten har begåtts i Södertälje någon gång mellan december 2020 och januari 2021.

Flickan har i förhör berättat att hon känt mannen sedan han blev tillsammans med hennes mamma 2018. Innan dess var han tillsammans med hennes moster. Mannen ska ha gjort sexuella närmanden mot flickan ända sedan 2018.

Lockade med Iphone

Samlagen ska ha ägt rum i en källare. Mannen ska ha sagt till flickan att hon skulle få en Iphone 11 om hon gjorde som han sa. Han har sagt att hon inte får berätta något och att om hon gör det så kan han hamna i fängelse.

Osannolik förklaring

Utöver flickans vittnesmål finns bevisning i form av sperma som hittats i källaren och på flickans kläder.

Den dömde mannen har förklarat detta med att han ensam ska ha onanerat i källaren och i lägenheten där flickan bor.

Tingsrätten anser att mannens förklaring är mycket osannolik och inte ger någon rimlig förklaring till hur hans sperma hamnat på insidan av flickans kläder.

Tingsrätten anser att det är försvårande omständigheter att brotten har begåtts av moderns sambo som haft en fostrande roll i förhållande till flickan och som hon varit utlämnad till. Mannen har därigenom visat särskild hänsynslöshet mot flickan.

Brotten bedöms därmed som grova.

Våldtäkt mot barn

Våldtäkt mot barn är att ha samlag med ett barn under 15 år eller att genomföra en handling som till kränkningens art eller omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag.
Källa: Polisen

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59