Barn sprider skräck i Västertorp och Fruängen

Barngäng som går till attack mot andra barn sprider rädsla i Västertorp och Fruängen. – Min tolvåriga dotter blev omringad och misshandlad av ett gäng flickor, berättar en mamma.

  • Publicerad 13:56, 20 okt 2017

Det är oroligt i Västertorp och Fruängen. Det bekräftas av lokala brottsförebyggande rådet och visar sig i de samtal som förs i sociala medier.

En mamma polisanmälde nyligen att hennes 12-åriga dotter utsatts för misshandel av ett gäng flickor som är i nedre tonåren.

– De ställde sig i en ring runt henne, gav henne örfilar i ansiktet och knuffade omkull henne. När hon låg ner blev hon sparkad och fick ett knytnävsslag i ansiktet, berättar mamman för Mitt i.

Hennes dotter har fortfarande ont och mår dåligt.

– Hon har blivit hotad efter händelsen, så jag skjutsar henne till skolan varje dag, säger mamman, som känner till fler unga som råkat illa ut.

När hon låg ner blev hon sparkad och fick ett knytnävsslag i ansiktet

Mamma till 12-årig flicka

Mamman har varit i kontakt med fältassistenter och föräldrar, och tycker att det är viktigt att socialen fångar upp de barn som tar till våld.

– De barn som beter sig så här behöver hjälp. Man undrar ju hur de har det hemma. Det är också bra om vi föräldrar försöker ha mer koll, och ta en extra runda ute.

Enligt det lokala brottsförebyggande rådet sticker Västertorp och Fruängen ut genom barn och ungdomar som stör ordningen. En grupp barn som begår brott uppges vara i ”mellanstadieåldern”.

Martin Hämmerli, operativ koordinator vid Skärholmens polisområde, bekräftar problemen och säger att polisen har extra resurser i de båda stadsdelarna.

– Vi jobbar mycket med föräldrakontakt, och skjutsar hem barn till föräldrarna och berättar vad de gör. Vissa föräldrar är väldigt öppna, medan andra inte är lika engagerade, säger Martin Hämmerli som dock tror situationen kommer att förbättras inom kort.