Barn ska ha orsakat en brand i Kärrdal. Foto: Läsarbild Adrian Kunce

Barn ska ha startat brand i skog

Det var i skogen bakom Kärrdalsskolan som det började brinna vid tretiden. Men tack vare ett gäng elever som larmade en lärare kunde branden släckas.

  • Publicerad 17:11, 29 maj 2018

Strax efter tretiden kom ett larm till Brandkåren Attunda om att det brann i skogen bakom Kärrdalsskolan. Adrian Kunce som var i närheten märkte att det luktade rök och kom dit. Branden hade spritt sig i den torra mossan mellan träden.

– När jag kom dit såg jag ett gäng killar som verkade väldigt upprörda, säger Adrian.

Han frågade killarna om de ringt brandkåren och larmet en vuxen. Kort därefter kom vuxna till platsen och började släcka elden.

– Jag fick känslan av att killarna räddade dagen.

När Randkåren kom till platsen hade en lärare lyckats släcka elden. Den hade spritt sig till ett område på fem gånger fem meter.

Adrian fick höra att yngre barn skulle ha startat elden, något som rektorn på Kärrdalsskolan bekräftar.

– Det ska ha varit yngre barn som på något sätt orsakade branden men skolan hade ingen aktivitet i området då. Om det var skolelever har jag ingen information om, säger Helena Patel, rektor på Kärrdalsskolan.

Med anledning av branden kommer de att informera elever om riskerna när det råder torka imorgon.

– Vi kommer prata om att det är viktigt att be om hjälp. En del i det förebyggande arbetet är att understryka att om man har gjort något fel så måste man tänka på att rätta till det och be en vuxen om hjälp i första hand, inte bli rädd för konsekvenserna.

Klockan 16.11 och ska branden ha varit helt släckt.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30