Brott. Barn kastade stenar på bro över E-18, en buss och en bil fick skador. Foto: Sacharias Källdén/Mostphotos

Barn kastade stenar på bilar

Barn kastade stenar mot bilar på E18 från en bro. – Det kunde blivit en väldigt otäck olycka, säger kommunpolis Jonas Nilsson.

  • Publicerad 12:18, 16 sep 2022

I veckan har polisen fått in samtal ifrån allmänhet vid två tillfällen om att barn sått vid bron över E 18 vid vid Centralvägen och kastat stenar och andra föremål ner mot bilarna.

Den första händelsen inträffade 13 september vid 15,16-tiden. Samma tid dagen efter, den 14 september, stod barn som enligt polisen ska vara under 15 år på samma plats och kastade stenar.

Ett barn körs hem till vårdnadshavare

Polisen åkte till platsen men hittade först ingen. Senare träffade dock polisen på ett barn som kan knytas till händelsen. Hen greps och körs hem till vårdnadshavre.

– Vi kunde gripa personen tack vare allmänheten och socialtjänsten är inkopplad. Hen misstänks för skadegörelse, säger Jonas Nilsson kommunpolis i Täby.

Polisen säger att det finns bra förutsättningar att få kontakt med de andra barnen på platsen.

–Vi har kontaktat flera vårdnadshavare, säger Jonas Nilsson.

Fordon skadade

Både en buss och bil blev träffade av de kastade stenarna och skador på flera fordon rapporteras. Ingen person har kommit till skada med polisen menar att det är viktigt att vårdnadshavare förklarar allvaret med att kasta saker mot bilar.

– Det som hänt är att det blivit skador med fordonen, men det kunde varit värre. Det kunde blivit en väldig otäck olycka mellan flera fordon, säger Jonas Nilsson.