Barn får prova på squash gratis i Komethallen

Medelåldern i Stockholm West Squash Club har sjunkit markant sedan klubben startade ungdomsverksamhet i våras. Nu vill man locka ännu fler barn till Komethallen. Den 28 och 29 augusti är alla 8–15-åringar välkomna till hallen för att prova på gratis inför starten av höstens juniorsquashträning.

  • Publicerad 09:10, 14 aug 2021

Medelåldern var väl omkring 50 år innan vi drog igång vår juniorverksamhet

– Vi har inte haft någon juniorverksamhet innan, men vi började i våras och de barn som har fortsatt tycker att det är jätteskojigt! säger Peter Hernberg, kassör och vice ordförande i Stockholm West Squash Club och den som håller i trådarna när det gäller klubbens ungdomssatsning.

Klubben höll tidigare till i Spånga men hallen där revs. Då byggde Komethallen tre squashbanor och många av klubbens medlemmar flyttade med dit.

– I dag har vi cirka 50 medlemmar och ett herrlag i division 2 och ett i divison 3. Men medelåldern var väl omkring 50 år innan vi drog igång vår juniorverksamhet, säger Peter Hernberg.

Kan starta ny barngrupp

Ambitionen är alltså att locka ännu fler barn. Om många av de som kommer och provar på den 28 och 29 augusti väljer att fortsätta har klubben möjlighet att starta en ny juniorgrupp utöver den som kom igång i våras, berättar Peter Hernberg.

Är det padelboomen som gör att ni satsar på att locka nya och yngre medlemmar?

– Nej, först var vi lite oroade över konkurrensen från padel, att den skulle suga åt sig alla så som innebandyn gjorde när den slog igenom, men så har det inte blivit. Tvärtom är det så att många som har testat padel går över till squash då det är så svårt att hitta padeltider. Så vi ser positivt på padel. Jag spelar själv padel ibland och det är roligt, lite lägre inträdesbarriär än till squash som är lite tuffare och sliter mer.

Ny variant av squash

Ytterligare en racketvariant är Squash57 där man använder racketball-racketar och bollar på en squashbana, en lite enklare variant av squash då racketen är större – och även bollen som i stället för 4,0 har 5,7 centimeter i diameter (därav namnet).

Komethallen och Stockholm West Squash Club har precis investerat i nya racketball-racketar och bollar för att kunna erbjuda squash 57.

– I England har denna variant snabbt vuxit ikapp vanlig squash och har lockat många nya utövare till squashhallarna, men vi är bland de första i Sverige med den. Mina egna padelvänner som nyligen testade squash57 fastnade direkt. Nu planerar vi prova på-tillfällen för de som är nyfikna under hösten, säger Peter Hernberg.

Inomhusskor allt som behövs

Vad: Stockholm West Squash Club bjuder in till gratis prova på-squash för alla killar och tjejer i åldern 8–15 år.

När: Lördag 28 augusti och söndag 29 augusti klockan 10–11.30.

Var: Komethallen, Girovägen 8.

Hur: Ta med inomhusskor, resten fixar klubben. De barn som väljer att fortsätta med juniorträningen under hösten får sedan spela gratis squash före klockan 16 på vardagar.

Anmälan: Via Instagram (@stockholmwestsquash) eller mejl (info@stockholmwest.se).

Visa merVisa mindre