Det gick nästan exakt 48 timmar mellan smällarna. Natten till onsdag exploderade något vid en port i Farsta strand. Natten till fredag på en balkong i Larsboda.

Precis som på onsdagen kom ingen person till skada. Krossade rutor, skador på två balkonger och grannar som måste evakueras blev facit den här gången. Och en hel del oro.

”Bombdåd 200 meter från vår lägenhet i natt. Sjukt ändå; tycker vi bor i en lugn del av Farsta”, skriver en Larsbodabo på twitter.

Stadsdelsnämndens ordförande Kristina Lutz (M) berättar att hon under dagen blivit kontaktad av flera Farstabor med frågor om det som hänt.

– Jag blir ytterst bedrövad. Det här är ett grovt brott som skapar oro i Farsta stadsdel, inte bara för de som bor nära. Det var bara tur att inget tidningsbud eller någon som gick ut med hunden blev skadad, säger hon.

Stöd under helgen

Precis som i onsdags öppnade Farsta stadsdelsförvaltning upp parkleken Forsängen i Farsta strand redan tidigt på morgonen för att erbjuda samtal och stöd. Där kommer personal att finnas till klockan 21 på fredagskvällen.

I helgen kommer stadsdelen i samarbete med kyrkan ha resurser på plats i Larsboda som stöd för den som behöver prata.

Även polisen räknar med att ha personer i området under helgen, samtidigt som ett intensivt arbete läggs på att utreda sprängningarna.

– Att det sker två detonationer i bostadsområden med några dagars mellanrum med stor risk att tredje person skadas är helt oacceptabelt. Vi kommer att arbeta hårt för att de ansvariga ska lagföras, säger Katrin Kjellén Ekstrand, chef för Farsta lokalpolisområde.

https://www.mitti.se/nyheter/explosion-vid-lagenhet-i-farsta-andra-gangen-den-har-veckan/repudw!bXU@FPlHBCKqZ4LFbcN0Og/

https://www.mitti.se/nyheter/oro-i-farsta-strand-efter-smallen-i-natt/repudu!QZqSH2Wl23QYIIStkVc6A/