Bank-vd tipsar om hur man lyckas i finansbranschen

Vill du veta hur det är att vara vd för ett börsnoterat bolag – och få tips om hur du själv kan lyckas i finansbranschen? Kom till Fryshuset den 24 oktober.

  • Publicerad 11:10, 22 okt 2018

Då berättar Rikard Josefson om sin långa karriär – från första de första investeringarna till toppjobbet som vd för banken Avanza.

– De ska bli kul att dela med sig av mina 32 år i finansbranschen till dem som växer upp nu. Och jag hoppas att jag sår en del frön när det gäller sparande och vikten av att skaffa sig en utbildning om man vill göra karriär, säger han.

Vanligtvis föreläser Rikard Josefson för ekonomistudenter på universitetsnivå. I Fryshuset blir publiken betydligt yngre – och inte särskilt hemma i bank- och finansvärlden.

– Finansbranschen är ett abstrakt begrepp för många. Men i grund och botten handlar den om att spara, betala och låna – viktiga saker för att samhället ska fungera. Jag tror att finansbranschen kan vara väldigt intressant för unga från lite tuffare förorter, och branschen behöver i sin tur få in mer mångfald, säger han.

Snarare än en enkelriktad föreläsning hoppas han på ett spännande möte.

– Jag vill ha en dialog och tror att det blir kul för dem att ställa frågor till en vd för ett börsbolag. Jag får brukar få mycket tankar och idéer av de frågor som människor ställer till mig

Rikard Josefsons besök i Fryshuset i Skärholmen ingår i föreläsningsserien ”Para finns”. Han är på plats klockan 17.30–18.30, den 24 oktober.