Fridskränkning. Arkivbild. Foto: Mostphotos

Bålstaman kränkte kvinnofrid

En man i Bålsta åtalas för att vid upprepade tillfällen ha misshandlat en kvinna.

  • Publicerad 13:54, 28 jun 2021

En 40-årig man i Bålsta åtalas för grov fridskränkning. Brotten har riktat sig mot en kvinna som mannen är närstående till. Brotten mot kvinnan begicks mellan den 1 september 2020 och den 7 maj 2021.

Vid ett tillfälle under tiden den 1 september till den 18 december 2020 har mannen misshandlat kvinnan, i bostaden i Nynäshamns kommun, genom att knuffa henne så att hon fallit i golvet och slagit i sidan av kroppen med smärta över revbenen som följd.

Smärta och blåmärken

Under tiden den 21 till 22 februari 2021 har mannen, i bostaden i Nynäshamns kommun, misshandlat kvinnnan genom att tilldela henne flera slag i ansiktet, dra henne i håret och kasta en väska i hennes mage. Kvinnan orsakades smärta och blåmärken.

Vid samma tillfälle har mannen ofredat kvinnan genom att hälla läsk över henne och hänga upp henne i en krok på badrumsdörren. Handlandet har, enligt åtalet, varit ägnat att kränka kvinnans frid på ett kännbart sätt.

Föll på glasskärvor

Vid ett tillfälle i april 2021 har mannen, i sin bostad i Bålsta, misshandlat kvinnan genom att knuffa henne så att hon fallit på glasskärvor som låg på golvet samt
genom att sparka henne flera gånger på kroppen.

Mannen har vid ytterligare tillfällen misshandlat kvinnan. Han har även skickat meddelanden där han hotat kvinnan och en annan person.

Varje gärning var, enligt åtalet, led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet.

Fridskränkning

Om en gärningsman begår brottsliga gärningar mot en närstående person så kan det vara grov fridskränkning om var och en av gärningarna utgjort led i en upprepad kränkning av personens integritet och varit ägnade att allvarligt skada personens självkänsla.
Källa: Lawline.se

Minderåriga i bråk vid Kungsängens IP – en pojke knivhöggs

Polisinsats under torsdagskvällen. Under torsdagskvällen strax innan 21 så larmades polis och ambulans till Kungsängens idrottsplats med anledning av att en minderårig pojke skadats. Uppgifter till Aftonbladet säger att en person...fredag 24/9 12:44

Covidsmittan minskar i Upplands-Bro

Märkbar nedgång den senaste veckan. Antalet konstaterat smittade i kommunen minskar. Under den senaste veckan har det noterats 31 nya covidfall, det här är en minskning med 17 fall sedan förra veckan.torsdag 23/9 17:48