Filmen togs fram genom ett skolprojekt som handlar om att ge unga människor möjlighet att stärka sin psykiska hälsa och välbefinnande. Med filmen vill eleverna visa att goda gärningar gör att människor mår bättre.

Goda gärningar

Lena, Melinda, Matilda och Klara i klass 8A på Gröna Dalenskolan berättar att de har arbetat med ett filmprojekt i svenskan där de har tränat på att skapa kortfilm.

Tanken var att med hjälp av filmen berätta vad som gör unga människor lyckliga.Med filmen ”Hjälpa andra” vill de visa att goda gärningar gör att människor mår bättre.

Filmen vann nyligen ett pris på Uppsala kortfilmsfestival.

– Vi trodde absolut inte att vi skulle vinna, kommenterade eleverna vinsten.

Eleverna fick ta emot sitt pris på 10 000 kronor inför juryn på Slottsbiografen i Uppsala tillsammans med sin svensklärare Annika Sjödahl.Priset delades ut av Länsförsäkringar Uppsala till bästa skolprojekt. Pengarna kommer att gå till att skapa gemenskap i klassen och sätta ett gemensamt mål.

Gjorde ett klipp

Juryn meddelar att filmen fick pris för sin klippteknik som anses vara unik för så unga elever.

Uppsala Kortfilmfestival är enligt egen utsago ”Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm”. Festivalen har anordnats sedan 1982 och hölls i Uppsalas klassiska biokvarter.