Daniel Fahlström, mer känd under artistnamnet HUGE, kommer hem till Bålsta för att göra en muralmålning som ska rama in den nya aktivitetsparken.

– Jag fick uppdraget via en agentur. De frågade om jag var intresserad och sedan rekommenderade de mig för kommunen. Jag började måla när jag var tio, elva år, med sprayburk i Bålsta. Det var där mitt konstnärsakap började.

HUGE, som här ovan träffar med Furst Albert av Monaco i samband med ett av sina uppdrag, har konstverk som går att skåda på en mängd platser runtom i världen.

– Det började på Facebook på en konst- och designsida där en film med klipp där jag stod och målade lades ut. Sedan spreds den. Bland annat till Youtube där den sågs över 40 miljoner gånger. Då drog det igång på allvar, berättar han.

Internationell framgång till trots, för stor för lilla Bålsta har han inte blivit.

– Haha, nej, verkligen inte. Det har inte med platsen att göra. Om uppdraget är roligt så hoppar jag på det. Sedan att det är Bålsta är ju bara kul, säger han och minns sin egen ungdomstid då det inte fanns någon aktivitetspark att hänga i.

– Jag sportade mycket. Annars hittade man på grejer. Gillade vid Ekilla, till exempel. Och vid pendeltågsstationen, vid Sibyllakiosken, där kunde det vara flera hundratals ungdomar som bara hängde.

Men nu ska det alltså byggas en aktivitetspark och snart kommer förbipasserande kunna se hur HUGE står och arbetar.

– Jag har ett skissförslag klart och sedan när jag kommer dit så kommer vi börja med att grundmåla tegelytan. Jag tror att det blir den 14 september. Om någon undrar vad jag gör så får de komma fram och surra lite.

– Från början var det sagt att det skulle vara klart 31 augusti, men nu har jag inte fått någon deadline. Jag bara hoppas att det inte blir för blött för att måla.