Therese själv framför sitt konstverk på Sköntorpsvägen. Foto: Ballongbud.se

Ballonger i regnbågens färger – en symbol för hopp

Hallå där, Therese Cool, ballongkonstnären som pyntat Årsta med hundratals ballonger i regnbågens färger de senaste veckorna.

  • Publicerad 09:20, 15 maj 2020

Varför gör du det här?

– Jag jobbar vanligtvis med event och att dekorera fester och nu är allt satt på paus på grund av corona, då tänkte att jag kunde göra det här, för att göra människor glada. Det är också en del av en större rörelse som började i USA med coronakrisen och lockdown, #OneMillionBubbles på Instagram. Det går ut på att ballongkonstnärer runt om i världen dekorerar sina hem, ute och inne, med färgglada ballonger, även parker, för att sprida glädje. Många människor är oroade just nu och behöver något annat att tänka på och regnbågens färger är en symbol för hopp.

Hur många ballonger användes vid Ica på Sköntorpsvägen?

– Cirka 650. Första gången jag gjorde det var vid busshållplatsen Sköntorpsplan, då tog jag ballonger som blivit över från olika event som ändå inte används, och det blev väldigt uppskattat.

Hur lång tid tog det att skapa det senaste verket?

– Det tog ungefär fyra timmar att fylla alla ballonger – jag har en elektrisk uppblåsare. Jag fick lite hjälp av min man också. Och sedan cirka två timmar att sätta upp allt, så sex timmar totalt. Jag satte upp det förra helgen och tanken var att alltihop skulle sitta uppe fem-sex dagar, men på grund av hård vind var jag tvungen att ta ned det tidigare.

Kan Årstaborna vänta sig fler färgglada överraskningar?

– Det blir nog inget så här stort igen, men kanske någon liten ballongblomma kan dyka upp här och där.

Såhär såg hållplats Sköntorpsplan ut tidigare i våras. Foto: Therese Cool/Ballongbud.se