Hanif Bali (M) är ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i byggnadsnämnden i Solna. Han behåller uppdragen trots turbulensen. Foto: Riksdagen/Arkivfoto

Bali behåller uppdrag i Solna – trots partiledningens petningar

Partiledninges uppläxning och petningen från uppdrag i riskdagen påverkar inte Hanif Balis lokalpolitiska åtaganden för Moderaterna i Solna. Partiet meddelar att han sitter säkert på sina uppdrag i kommunen.

  • Publicerad 11:49, 22 aug 2019

Kritiken mot Carl Bildt blev för mycket för Moderaternas partiledning, som på onsdagseftermiddagen läxade upp riksdagsledamoten Hanif Bali från Solna. Bali uppmanades att lämna sina uppdrag som suppleant i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott. Senare bekräftade Hanif Bali att han lämnar uppdragen, och bad också om ursäkt till Carl Bildt i ett Facebook-inlägg.

Att Hanif Bali ännu en gång har hamnat i blåsväder påverkar inte hans uppdrag i lokalpolitiken. Han sitter kvar som ledamot i fullmäktige och ersättare i byggnadsnämnden i Solna, meddelar partiet.

Kallas inte till möte

Hanif Bali kallas heller inte till något möte med anledning av hans uttalanden om Carl Bildt på Twitter. Beskedet är att frågan hanteras helt av partiledningen.

– Partiledningen har hanterat frågan. Jag har inga synpunkter på hanteringen. Jag har förtroende för mina förtroendevalda tills dess jag meddelar något annat. Har jag kritik tar jag det med personen det berör, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) till Mitt i.

Hanif Bali (M)

Även när Hanif Bali hamnade i blåsväder i fjol meddelade Pehr Granfalk att han hade fullt förtroende och att han tyckte att Hanif Bali var unik i svensk politik.