Balettmästaren Nicholas Albert Khan (till höger) mötte deltagarna vid dagverksamheten för en workshop. Foto: Yanan Li

Balettmästare besökte Bro

Onsdagen den 11 augusti var ingen vanlig dag för deltagarna vid dagverksamheten på Kvistaberg och Kungsängens äldreboende.

  • Publicerad 07:51, 26 aug 2021

Denna dag genomfördes en workshop under ledning av balettmästaren Nicholas Albert Khan, som vanligtvis är verksam vid Kungliga Baletten i Stockholm.

– Det är ett samarbete mellan demensvården och Kultur och Fritid där vi ger deltagarna möjlighet att stimulera både kropp och hjärna genom en fantastisk aktivitet, säger Mirjam Brocknäs, enhetschef och ansvarig för demensvården, till kommens hemsida.

Gun var förväntansfull

En av deltagarna för dagen var Gun Flemström Ahlström. Då hon var ung dansade hon mycket och var särskilt glad åt att Nicholas skulle komma på besök.

– Jag älskar dans! Det är så mycket med rytmen, musiken och att man får röra sig. Jag blev så glad när jag fick höra om det här, säger Gun Flemström Ahlström.

Sprider dansens budskap

Nicholas Albert Khan är även aktiv inom organisationen Dance and Creative Wellness European Foundation. Där arbetar man med att på olika sätt sprida budskap om hur dans kan påverka både det mentala och det fysiska välmåendet i alla åldersgrupper.

Nöjd med workshopen

Huvudpersonen själv var nöjd med workshopen.

– Jag upplevde att alla gick in i en värld av positiv energi och lämnade rummet på moln. Mitt hemliga verktyg är att använda fantasin och min bakgrund inom baletten för att skapa rätt stämning, säger Nicholas Albert Khan och tillägger:

– Det ger mig enormt mycket tillbaka att träffa människor på det här sättet. Vem vet, en dag kanske jag själv är där och behöver den stimulansen. Då hoppas jag att det finns någon som kan inspirera mig.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01