Denna dag genomfördes en workshop under ledning av balettmästaren Nicholas Albert Khan, som vanligtvis är verksam vid Kungliga Baletten i Stockholm.

– Det är ett samarbete mellan demensvården och Kultur och Fritid där vi ger deltagarna möjlighet att stimulera både kropp och hjärna genom en fantastisk aktivitet, säger Mirjam Brocknäs, enhetschef och ansvarig för demensvården, till kommens hemsida.

Gun var förväntansfull

En av deltagarna för dagen var Gun Flemström Ahlström. Då hon var ung dansade hon mycket och var särskilt glad åt att Nicholas skulle komma på besök.

– Jag älskar dans! Det är så mycket med rytmen, musiken och att man får röra sig. Jag blev så glad när jag fick höra om det här, säger Gun Flemström Ahlström.

Sprider dansens budskap

Nicholas Albert Khan är även aktiv inom organisationen Dance and Creative Wellness European Foundation. Där arbetar man med att på olika sätt sprida budskap om hur dans kan påverka både det mentala och det fysiska välmåendet i alla åldersgrupper.

Nöjd med workshopen

Huvudpersonen själv var nöjd med workshopen.

– Jag upplevde att alla gick in i en värld av positiv energi och lämnade rummet på moln. Mitt hemliga verktyg är att använda fantasin och min bakgrund inom baletten för att skapa rätt stämning, säger Nicholas Albert Khan och tillägger:

– Det ger mig enormt mycket tillbaka att träffa människor på det här sättet. Vem vet, en dag kanske jag själv är där och behöver den stimulansen. Då hoppas jag att det finns någon som kan inspirera mig.