Nostalgi. "Skivan handlar en del om min uppväxt, och genremässigt är det allt från ska till pop och lite synth", säger Mikael Ström om skivan han släppt under artistnamnet Sjuttisju. Foto: Maria Ström/Mikael Ström

Bajenmusikern Sjuttisju släpper sin första fullängdare

Efter femton år av musicerande släpper Mikael Ström, av Hammarbyfans mer känd under namnet Sjuttisju, sin första fullängdare Gamla Hjältar. "Musikaliskt tycker jag det är min bästa skiva", säger han.

  • Publicerad 07:10, 24 feb 2021

Mikael Ström beskriver inte sig själv som musiker. Med egna ord är han till och med "värdelös på musikteori". Det Mikael däremot har är känsla, och det är det som gjort att han i femton års tid skrivit Bajenlåtar.

– Musik och Hammarby var mina stora intressen. Så det föll sig naturligt, säger han.

Egna låtar och Bajenramsa

2006 släppte Mikael sin första EP, Skit i stan, Gullmarsplan, som blivit halvklassisk i Bajenkretsar. Sedan dess har det rullat på. Årens alster består mest av egna låtar, men ofta vävs en och annan Bajenramsa in. Genremässigt är låtarna allt från visor till electro och punk.

Totalt har Mikael släppt sex kortare skivor, och senaste plattan skulle inte heller bli lång.

– Jag skrev först fyra låtar, en för varje årstid. Men nu hade jag möjlighet att spela in själv, och det blev bara fler och fler. Det blev min första fullängdare, och musikaliskt tycker jag det är min bästa skiva, säger Mikael.

Att växa upp med Bajen

Skivan, Gamla Hjältar, handlar (förutom om Hammarby) mycket om Mikaels uppväxt på Söderstadion och i Blåsut.

– I mina texter försöker jag alltid utgå från mig själv. Det ska inte bara vara "heja Hammarby", utan jag försöker snarare utgå från mitt supporterskap när jag skriver texter.

Enligt Mikael har responsen på skivan varit positiv.

Sjunger som Kenta

– Det var nån som inte var Hammarbyare som inte tyckte den var så bra. Men det är kul, för jag har fått bra kritik även från folk som inte är fotbollsintresserade, utan mer musikintresserade, säger han.

– En skrev att jag sjunger lika bra som Kenta, och det får jag se som något positivt.

Gamla Hjältar lades nyss ut på Spotify. Den som vill ha en fysisk kopia kan skriva till Mikael på Sjuttisjus Facebooksida.