Hemmastadd. Göran Hansson har förvandlat nya stugan till ett nytt Bajenhus. Foto: Stefan Tonström

Bajenhuset återuppstår – i miniformat

Glada nyheter för den som sörjt att Bajenhuset gick i graven: Nu finns ett nytt Bajenhus! Det är hälften så stort, lite bökigare att ta sig till – och hyresvärden hissar Malmö FF:s ljusblå fana.

  • Publicerad 09:00, 8 maj 2022

Mitt i Värmdö har tidigare berättat att Bajenhuset, som låg vid Fagerdalavägen ute på Värmdö, stängdes ner tidigare i våras.

Göran Hansson, som hyrt stugan i 15 år och dekorerat den med grön-vita vimplar och skyltar, valde att flytta därifrån eftersom det fanns planer på att sälja fastigheten.

Många Hammarbyfans, och andra fotbollsintresserade, har varit där genom åren, för att säga hej och kolla in Görans unika samling Bajenprylar.

Nu kan Jan gå på Hammarbys fotbollsmatcher igen

Inte så många som går förbi

Nu har Bajenhuset återuppstått, fast i mindre format och på en annan plats. Den här gången en bit längre ut, på Skärmarö, där Göran hyr en stuga i ett villaområde.

– Jag trivs jättebra. Och nu har jag gjort iordning som jag vill ha det. Jag kunde ju ta med mig ganska många saker från det förra huset trots allt och det är jag glad för. Jag saknar läget på det andra huset, precis vid vägen där många passerade och kom och hälsade på. Det här huset ligger ju lite mer avsides, säger Göran.

Busshållplatsen, som tidigare låg i princip på tomten, är en annan grej han saknar. Nu är det 12 minuters promenad till bussen som har flest avgångar.

– Men jag är jätteglad att jag blev erbjuden att få hyra det här, det är inte så lätt att hitta någonstans att bo i dag om man inte har massor av pengar.

Nya Bajenhuset är hälften så stort till ytan men mer modernt inuti, med dusch och tvättmaskin och bättre kök.

Villkoret från hyresvärden: Ok med Malmö FF-flaggor

Nya hyresvärden har godkänt den grönvita utsmyckningen – så länge han själv får sätta upp sitt lags flagga när han känner för det, nämligen Malmö FF.

– Haha ja, så ibland kan det sitta två olika flaggor uppe här, det är bara kul tycker jag. Många frågar i Bajengrupperna på Facebook när de får komma hit och hälsa på och var det ligger och så. Jag vill gärna ha besök, men det är bra om man kontaktar mig innan och gärna några i taget så att det inte blir för mycket folk.

Bajenhuset går i graven

Om du har vägarna förbi. "Jag vill att det här ska bli nya Bajenhuset som folk kommer och hälsar på", säger Göran. Här framför nya stugan. Foto: Stefan Tonström

Skylten är med. Bajenhuset-skylten fick följa med till Skärmarö. Foto: Stefan Tonström

Nya Bajenhuset

Var: Berggransbacken på Skärmarö.

När: Kontakta "Göran Hansson Bajenhuset" på Facebook om du planerar ett besök.

Hur: Buss 436 från Slussen.

Visa merVisa mindre