Hammarby IF vann den svenska cupfinalen mot BK Häcken på Tele2 Arena på söndagseftermiddagen.

Glädjen visste inga gränser när söderklubben tog sin andra titel någonsin. Och de har väntat 20 år på att vinna den andra. Bajens SM-guld bärgades på Söderstadion den 21 oktober 2001.

Bajen spelade cupfinal senast 2010 mot Helsingborg 2010 på Söderstadion. Då förlorade söderlaget men denna gång gick det hela vägen för Hammarby.

Cupsegern innebär att Hammarby spelar i Europa League detta år precis som föregående säsong. Cupfinalen arrangerades av Svenska Fotbollsförbundet och ingen publik tilläts på arenan.

Trots det hördes sång inne på Tele2 Arena. Ett antal supportrar från både Hammarby och Häcken hade fått platser på arenans restauranger och gjorde sitt för att bidra till stämningen på matchen.

Bajen tryckte på i den första halvleken och var det laget som skapade flest chanser. I den andra halvleken växlade göteborgslaget upp och matchen ändrade karaktär.

Matchen gick till förlängning efter ha slutat 0-0 efter full tid. Hammarby kunde avgöra på straffar efter att ha slagit in alla sina straffar.

Hammarby drog ändå det längsta strået och festen på Södermalm lär hålla på in på småtimmarna.