Bajen ordnar fotbollsmatch för att ge unga jobb

Företag matchas med unga som står längst ifrån arbetsmarknaden. Den 8 november ordnar Bajen en heldag på Tele2 Arena med fotboll och föreläsning. Målet är att ungdomarna ska få jobb.

  • Publicerad 17:46, 7 nov 2018

I söndags sprang Kennedy Bakircioglu ut på planen på Tele2 Arena med Hammarbys tröja nummer 10 för sista gången. I morgon, den 8 november, är det dags för arbetssökande söderortsungdomar att inta planen.

Som en del i Hammarby fotbolls initiativ Samhällsmatchen ordnar Bajen i morgon Karriärdagen tillsammans med arbetsförmedlingen Globen. Unga som står längst ifrån arbetsmarknaden får träffa olika företag som kan erbjuda jobb. Dessutom ska de spela fotboll tillsammans.

– Malmö FF har kört det här i några år och jag tänkte att det borde Hammarby också kunna göra. Arbetslösa ungdomar i söderort får möta några av våra samarbetsföretag som kan erbjuda tjänster, säger Abel Abraham, som är ansvarig för Hammarbys samhällsinitiativ.

Över hundra anmälda

Över 100 ungdomar har anmält sig till heldagen på Tele2 Arena.

– Först kommer det att vara en inspirationsföreläsning med fokus på motivation och inspiration. Det handlar om att berätta för deltagarna att de äger sin egen framgång och att det är viktigt att tro på sig själv och våga drömma, säger Abel Abraham.

Hammarby startar spontanfotboll i söderort

Efter lunch är det dags för en fotbollsturnering.

– Vi är ju en fotbollsförening så det måste vara lite fotboll. Men det är helt prestigelöst. Ungdomarna får spela i lag med de företag som de är mest intresserade av.

Karriärdagen ska arrangeras två gånger om året och efter två omgångar är målet att 25 personer har fått jobb.

– Vi kommer att följa upp och se hur det går för deltagarna. Vi är förväntansfulla och hoppas på en dag med mycket glädje och skratt, säger Abel Abraham.