Bajen ordnar boxningsfest - med grekiskt motstånd

Den 23 september är det dags för den tredje upplagan av Bajen Rough House - Sveriges största olympiska boxningsgala. Den här gången ska Hammarby gå upp mot grekiska Panathinaikos.

  • Publicerad 20:10, 18 sep 2016

– Förra galan var fantastisk och fyllde Eriksdalshallen med tusen personer. Vi hoppas så klart att det blir ännu större och bättre i år när vi bjuder på internationellt motstånd. Dessutom finns flera landslagsboxare bland de som representerar Hammarby , säger Sara Westberg från Hammarby Boxnings styrelse som är en av arrangörerna bakom galan.

Ambitionen med galan är att lyfta fram boxningen som fortfarande är en liten sport i Sverige. Förutom heta matcher så bjuds även på musikunderhållning och merchandiseförsäljning från Hammarbys andra sektioner.

– Vi vill samla Hammarbyfamiljen och andra boxningsfans. Sen är det kul att vi bokat en grym kvinnlig artist som Maxida Märak som underhåller under galan. Vissa kanske tycker att boxning är en snubbig sport, men det stämmer inte, säger Sara Westberg.

Matchen mot Panathinaikos är faktiskt andra gången som klubbarna drabbar samman. Tidigare i år har man möts nere i Grekland.

– Vi vann faktiskt mot dem då, så det är en extra laddning att det rör sig om en returmatch.

Detaljerad info om Bajen Rough House finns här.