Katten Bailey, Årets lussekisse i Södra Roslagen. Foto: Läsarbild Privat

Bailey är årets lussekisse i Södra Roslagen

I söndags avslutades Mitt i Södra Roslagens tävling Årets lussekisse. Och nu är en vinnare är utsedd. Det blev katten Bailey från Skärgårdsstad i Åkersberga.

  • Publicerad 08:42, 20 dec 2018

”Det här är vår katt Bailey, hon är lite över ett halvår och på denna korta tid har hon gjort vårt hus till ett riktigt hem. Hon är den busigaste katten jag har träffat och julgranen fick inte behålla pyntet många minuter. Men hon är en riktig julkatt, som varje natt sover gott under granen i sin lilla korg” skriver Åkersbergaborna Elin och Danne som skickat in vinnarbilden. Stort Grattis från oss på Mitt i, och god jul.

Hård konkurrens

Men det har inte varit helt lätt att välja bland alla fina lussekissar vi fått in. Därför får det bli även två hedersomnämnanden till supergulliga kissarna Charlie och Harry.

Charlie och Harry, två fina lussekissar

Så här skriver katten Harry förmedlat genom Lill-matte Hedvig Norlin:

”Här har ni mig, Harry, en fantastiskt gosig och lite lat herre i mina bästa år. Tycker att jag borde vinna Årets lussekatt för att göra alla mina fans glada. Har många fans då jag är en social och charmig herre och många tycker att jag påminner om seriefiguren ”Gustaf”. Förstår inte riktigt vad man menar med det, men mina intressen är äta och att sova…”

Gillar snören och pinnar

Om katten Charlie får vi bland annat veta att han nyss fyllt tre år (17/12, grattis!), är en blandning mellan Maine Coon och Norsk Skogskatt och att han är väldigt social. Han leker gärna med snören och pinnar och håller gärna till i en koja på tomten där han har fin utsikt över vad som händer.

”Vi har en damm med fiskar, trodde att det skulle bli ett problem. Han går dit och dricker vatten , tittar inte på fiskarna ens. Det är vår älskade Charlie”, avslutar Åkersbergaborna Sofia och Bruno sitt mail.

En litet pris kommer med posten…