Bagarmossenbon Robin Zachari har startat en namninsamling för direktbussar från Bagis. Foto: Läsarbild privat

Bagisbor kräver direktbuss efter t-banekaoset

Idag startade trafikkaoset på gröna linjen söderut. Nu har Bagarmossenbon Robin Zachari startat en namninsamling för att få direktbussar mellan Bagarmossen och Gullmarsplan. Och underskrifterna tickar in.

  • Publicerad 14:50, 11 jun 2018

– Det är 63 underskrifter nu och folk verkar skriva på hela tiden. Jag är inte säker på att SL förstår fullt ut hur arga folk kommer att vara. Det går ju snabbare att åka från T-centralen till Uppsala än vad det gör för oss att åka till Odenplan och det är ju ganska orimligt, säger Robin Zachari.

Som Mitt i Söderort tidigare berättat ska t-banestationerna vid Gullmarsplan och Skärmarbrink renoveras.

Från och med idag, måndag 11 juni går tågen från Skarpnäck endast till Skärmarbrink. Där måste man byta till linje 18 från Farsta. Linje 18 kommer i sin tur att vända vid Gullmarsplan så där måste samtliga resenärer byta tåg igen, till linje 19.

Till det kommer att Skarpnäckstågen går med 20-minuterstrafik istället för 10 som normalt. Och Farstatågen var åttonde till var tionde minut.

För att underlätta har SL satt in extrabussar som, i rusningstid, kör direkt mellan Skarpnäck och Gullmarsplan respektive Kärrtorp och Gullmarsplan,.

Nu har Robin Zachari startat en namninsamling för att även Bagarmossenborna ska få en egen direktbuss till och från Gullmarsplan som han delat i bland annat Facebookgruppen Bagis!

– Jag vet inte riktigt hur SL har tänkt, det är ju betydligt fler som bor i Bagis än i Kärrtorp. Jag vill ju inte ta ifrån dem deras buss, men vi borde också få en. Det kan ju inte vara omöjligt att under två månader stod köra lite bussar från Bagis till Gullmarsplan, säger Robin Zachari.

Han har ännu inte bestämt hur länge namninsamlingen ska pågå.