Bagis-bon Mia Björner tillsammans med sonen Sindri. Foto: Anna Z Ek

Bagisbo efter nattens skjutningar: ”Jätteläbbigt”

De boende i Bagarmossen känner inte igen sitt Bagis. Nattens skjutningar passar inte riktigt in i deras annars ganska så lugna bild av närförorten, berättar flera som Mitt i pratar med.

  • Publicerad 11:45, 20 sep 2018

Strax efter klockan 23 på onsdagskvällen larmades polis och ambulans till Bagarmossen på grund av en skottlossning. Två personer skottskadades och en tredje blev misshandlad, alla vårdas nu på sjukhus.

Polisen har gripit sju personer som är misstänkta för ha varit inblandade i skottlossningen.

Flera människor som Mitt i träffar på torsdagsmorgonen beskriver att de känner oro.

– Jag hörde helikoptern sent igår kväll men sen somnade jag och när jag vaknade läste jag om skotten. Det känns jätteläbbigt, ibland jobbar jag kväll och kan komma hem den tiden, det är otäckt. Bagarmossen känns väldigt tryggt och trevligt annars, säger Mia Björner, 39 år.

Bagarmossen på torsdagsmorgonen. Foto: Anna Z Ek

Polisen spärrade av vid Ica

Polisen spärrade av vid Ica och inte långt från affären ska misshandeln ha ägt rum. En person som Mitt i pratar med säger att hen såg misshandeln.

– Jag låg och läste när jag hörde smällarna, men det hör man med jämna mellanrum, smällare och sådant. Sedan hörde jag skrik och då tittade jag ut. Då såg jag flera personer som sparkade på en som låg ner,  säger vittnet.

– Jag har haft kontakt med polisen under natten. Det känns verkligen obehagligt. Jag såg när ambulansen kom och de körde iväg han som blivit misshandlad. Hoppas verkligen att de klarar sig, säger vittnet.

Det var här som mannen blev misshandlad. Foto: Anna Zoila Ek

Hanna Nordström bor inte långt från centrum och hon hörde skotten.

– Det var fem till sju skott nästan direkt efter varandra. Klart att det inte är roligt men min första reaktion var ändå att det var skönt att jag visste var mina barn och deras kompisar var. Det skänkte en viss trygghet, säger hon.

Elisabeth Gandra, har sett Bagarmossen förändras under de 50 år som hon har bott där. Foto: Anna Zoila Ek.

Bagarmossen har tidigare haft ett rykte om sig om att vara en stökig stadsdel, men de senaste åren har det varit lugnare i området,  berättar Elisabeth Gandra, 70 år, som har bott i Bagarmossen i 50 år.

– Jag hörde något ljud men jag kopplade inte ihop det med att det var skottlossning. Det känns jättejobbigt, jag har barnbarn som är i den åldern att de kan vara ute om kvällarna, säger Elisabeth.

– För flera år sedan var det betydligt värre. Men de senaste åren så har det varit jättelugnt och trevligt.

Sofia Hallonsten var ute på en morgonpromenad. Foto: Anna Zoila Ek

Det här är världens bästa plats

Sofia Hallonsten

Många av de som Mitt i pratar med återkommer till att Bagarmossen normalt är väldigt tryggt, lugnt och trevligt.

– Jag känner mig lite skärrad efter skjutningen, det känns verkligen inte som Bagis. Det här är världens bästa och tryggaste plats, säger Sofia Hallonsten, 39 år.