Mannen har blivit dömd flera gånger tidigare. Foto: Mostphotos

Bagisbo dömd till fem års fängelse

En man dömdes till fem års fängelse för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott i tingsrätten tidigare i augusti. Poliserna hittade två pistoler varav en förvarades under bäddmadrassen. Mannen och hans advokat har överklagat domen till hovrätten.

  • Publicerad 12:46, 3 sep 2018

Polisen grep mannen i februari i år, han testades då positivt för kokain. Vid husrannsakan hittade polisen drygt 400 gram kokain i ett ventilationshål på lägenhetens gästtoalett. I sovrummet hittade man en pistol under sängens bäddmadrass och ytterligare en till i en klädkammare.

Mannen nekar till grovt narkotikabrott och menar att pulvret som polisen hittade inte alls var kokain. Men den tekniska undersökningen har visat att det är kokain.

– Nationellt forensiskt centrum, NFC, har sagt att det rör sig om kokain, säger åklagaren Malin Eriksdotter.

Enligt domen så har vapnen och ammunition förvarats lättilgängligt. Även om magasinen har varit separerade från pistolerna. Den 38-åriga mannen erkänner att han har haft vapnen hemma hos sig men anser att han inte ska dömas till grovt vapenbrott eftersom han tyckte att vapnen inte alls förvarats lättillgängligt.

– Jag anser att det är grovt vapenbrott eftersom han hade vapnen under madrassen och i en klädkammare intill sovrummet, det var inte så att han hade dem långt bort från bostaden, säger Malin Eriksdotter.

Man har överklagat domen till hovrätten och de förhandlingarna ska hållas den 24 och 25 september.