Axel Hansson ska i vår öppna en urban kvarterskrog i Bagarmossens centrum. Han vill skapa en urban mötesplats för Söderort. "Det kommer absolut finnas både vegetariska och veganska rätter, men det kommer också finnas kött och fisk", säger han. Foto: Anna Alexandersson

Bagis nya krögare har gröna ambitioner

Axel Hansson ska öppna en kvarterskrog med gröna ambitioner i Bagarmossen. Han har gjort det mesta inom mat- och dryck i hotell- och restaurangbranschen och förverkligar nu drömmen att öppna något eget.  – Jag hoppas att öppna i april eller maj nästa år, säger Axel Hansson.

  • Publicerad 13:58, 8 nov 2016

 

För några veckor sedan skrev Mitt i Hammarby-Skarpnäck att fastighetsägaren Stockholmshem hade hittat en hyresgäst till den tomma lokalen i Bagarmossens centrum.

– Jag hade kikat på lokaler inne i innerstan, men sedan när det här kom upp kändes att det är klart att jag ska öppna i Bagarmossen, säger Axel Hansson, som själv bor i Bagis.

Stockholmshem hade letat efter en krögare med ett koncept som kunde komplettera övrigt utbud i centrum.

– Tanken är att kunna tillföra något till övriga ställen både i Bagarmossen, men också om man tittar på ett större område. Söder om Gullmarsplan är det glest om roliga ställen, säger Axel Hansson.

Hans ambition är att skapa en mötesplats för kreativa människor från hela Söderort.

– Det viktiga är att det ska bli en mötesplats som tillför något till Bagarmossen mer än bara mat och dryck.

Restaurangen kommer att ha ett grönt fokus på menyn – utan att för den skull utesluta kött.

– Det kommer absolut finnas både vegetariska och veganska rätter, men det kommer också finnas kött och fisk. En kötträtt eller fiskrätt behöver inte betyda att proteinet är huvudråvara.

Trots att restaurangen ska öppna först i vår är det bråda dagar för den blivande krögaren. Axel Hansson konstaterar att det är stor skillnad att vara ensam ansvarig för allt jämfört med när han tidigare gått in som konsult för att sätta rutinen i en matsal eller en drinklistan.

Axel Hansson vill skapa en avslappnad kvarterskrog med avskalad inredning och ”urbana material”.

– Man ska kunna komma dit och ta en kaffe på dagen, ett glas vin med en kompis på kvällen eller en trerätters med svärmor.