Folkfest. Det brukar komma rejält med folk. Så här såg det ut på nedre Lagaplan under Bagis megaloppis 2018. Foto: Arkiv/Christoffer Röstlund Jonsson

Bagis megaloppis tillbaka med rekordmånga säljare

Folkfest väntar på lördagens megaloppis i Bagarmossen. "Vi har rekordmånga säljare i år" säger Pär Sandberg från arrangörsgruppen.

  • Publicerad 14:15, 13 maj 2022

Efter 2019 har Bagis megaloppis varit inställd på grund av pandemin. Inför årets loppis lördag 14 maj råder tryck. Borden har varit fullbokade sedan den 21 april. Och på evenemangets facebooksida har över 8 000 personer anmält intresse för att komma.

– Vi har tillstånd för 330 bord och det är "all time high". Nu får vi återse en kär gammal vän som varit borta. Det blir folkfest, säger Bagarmossenbon Pär Sandberg.

Som vanligt vid loppisar säljs både "guldkorn" och "skräp". Den som har det dåliga omdömet att lägga rabarber på det sistnämnda kan ändå trösta sig med att överskottet från loppisen går till välgörenhet. Försäljarna betalar nämligen för sina bord.

– Pengarna i år går till UNHCR:s arbete i Ukraina. Överskottet från loppisen går alltid till välgörande ändamål, säger Pär Sandberg.

Tid och plats

Plats: Lagaplan/Bagarmossens centrum.

Tid: Lördag 14 maj klockan 10-15

Det kommer att gå att göra fynd av olika slag på loppisen. Foto: Arkiv/Christoffer Röstlund Jonsson

Sist det begav sig, för tre år sedan, kunde arrangörsgruppen ge 26 889 kronor till människorättsorganisationen Läkare i världen. Med tanke på att borden i år är rekordmånga blir årets siffra ännu högre.