Bagis går för att rädda cancersjuka barn

För fyra år sedan insjuknade Axel, nu 13 år, i en hjärntumör. Först efter ett års behandling kunde han återgå till ett mer normalt liv. Nu arrangerar hans familj Bagis -Walk of hope för att samla in pengar till barncancerforskning. – Vi vill hjälpa till så att inte andra barn ska behöva bli så sjuka, säger hans mamma Helena Svensson.

  • Publicerad 11:58, 24 aug 2018

När Bagarmossenbon Axel var 9 år insjuknade han i cancer. De första tecknen var ihållande illamående, huvudvärk och dålig balans. Han blev också apatisk och ville inte göra någonting och gick ner i vikt.

– Vi försökte få hjälp på vårdcentralen hela augusti och var där flera gånger. Axel var jättesjuk men ingen förstod var det var, utan trodde det var magsjuka eller depression, säger Helena Svensson.

Tillslut åkte de in till sjukhuset, men det var först vid deras andra besök som en läkare ställde rätt diagnos. Och då blev det plötsligt väldigt bråttom.

– Läkaren som upptäckte tumören sa att vi kom in i grevens tid för att han skulle kunna få hjälp, säger Helena Svensson.

Axel opererades i tio timmar. Därefter fick han strålbehandling i sex veckor och behandlades sedan ytterligare under elva månader.

– Det var en väldigt tuff tid. Men han försökte gå till skolan så mycket han kunde,säger Helena Svensson.

Lördag 2 september klockan 11-13 arrangerar nu familjen för tredje året i rad Bagis -walk of hope, en promenad i området för att samla in pengar till Barncancerfonden.

– En viss procent av alla barn klarar inte behandlingen. Vi vill hjälpa till och samla mer pengar till forskning så att alla barn ska kan räddas, säger Helena Svensson.

Målet är att få ihop 10 000 kronor.

Här finns mer information om Bagis -walk of hope: https://www.barncancerfonden.se/event/walk-of-hope/anmalan2/bagarmossens-walk-of-hope/