Planering. Eva-Kajsa Nordenborg, Jill Rosenberg och Andrew Ahlring diskuterar upplägget för Made in Bagis. Foto: Oliver Åbonde

Bagarmossens kreatörer fixar lokal marknad på Bagisdagen

En butik som enbart säljer produkter skapade av lokala Bagiskreatörer. Det kan bli verklighet om marknaden Made in Bagis blir en succé.

  • Publicerad 16:29, 5 aug 2015

– Alla antingen är från Bagarmossen, eller verkar i Bagarmossen. Det finns ju så många lokaler här, så det finns ju en väldig kraft i det, säger Eva-Kajsa Nordenborg, en av initiativtagarna till den nya marknaden.

Eva-Kajsa fick idén till marknaden när en av hennes kunder föreslog att de som skapar i Bagarmossen borde ha en egen butik.

– När hon sa det så tänkte jag att man kanske kunde ha någon pop up-affär, eller hyra in sig i någon butik. Men sen var det någon som föreslog Bagisdagen, och att vi skulle haka på där, berättar hon.

Men även om det inte blev en butik direkt, så är inte den idén lagd på is.

– Man får ju se om det fortsätter efter det här. Här får vi ju chansen att känna av temperaturen lite, och se om det finns något intresse av att kanske skaffa en lokal och ha en butik. Det blir en liten temperaturmätare, lagom enkelt, ställa upp lite bord och träffa folk, säger Jill Rosenberg, en annan av de som kommer att ställa ut på marknaden.

Hoppas på författare

I nuläget är ungefär 15 utställare anmälda till marknaden den 22 augusti, där det bland kommer finnas saker som textiltryck, keramik, lådcyklar, stylade rullstolar och marmelader. Eva-Kajsa Nordenborg hoppas på att de i slutändan kan få ihop 20 utställare, och det är en grej hon hoppas särskilt mycket på.

– Jag hoppas att vi får en författare. Det måste ju passa i tiden, men det vore kul med lite spännvidd. Made in Bagis, att det är gjort här men att det inte måste vara just hantverk, säger hon.