Målet med den nya satsningen är att det blir ett långsiktigt projekt. Men för att göra det på bästa sätt har Haninge badmintonklubb nu bestämt sig för att utföra en typ av pilotprojekt under året för att lära känna sporten och de som vill utföra den.

– För att detta ska kunna bli bestående måste vi få med de som är involverade och som skulle bli berörda av sporten. Det blir inte bra om vi skulle springa iväg och bara göra en massa antaganden, säger Hans Christensen, tränare och sekreterare i Haninge badmintonklubb.

Nu i september inleddes projektet. Bland annat bokas vissa tider i rackethallarna upp endast för parabadminton och badmintonklubben ska arbeta uppsökande för att få mer information om vilka förutsättningar som behövs.

– Det finns fem särskolor i Haninge, målet är att besöka alla dessa och även fritidsverksamheter och äldreverksamheter. Vi måste ju utforma detta efter de personer som kommer ha glädje av sporten, säger Hans Christensen.

Samarbete med föräldrar

Enligt Hans Christensen hoppas man även på ett nära samarbete med intresseorganisationer och föräldrar i Haninge.

– Vi kan tillföra kunskap om badminton och den grundläggande tekniken. Erfarenhet visar att detta kan vara ganska resurskrävande och därför gör vi det gärna med organisationer eller intresserade föräldrar som har kunskapen om de som kommer att spela.