Äntligen. För två veckor sedan installerades minibryggan vid Badberget. Foto: Mattias Berg

Badberget har blivit med brygga

En brygga har nu installerats vid badberget: ”Det har funnits ett behov länge”

  • Publicerad 11:30, 24 jun 2020

Badberget i Edsviken är en av Sollentunas mer populära badplatser. Inte minst bland unga som gillar att hoppa från klipporna. Nu har Sollentuna kommun installerat en badbrygga för att göra det lättare för besökarna att komma upp efter ett dopp.

– Den är sprillans ny, sedan någon vecka tillbaka. Det ska bli lite enklare att bada helt enkelt, säger Mattias Berg, kommunikationsstrateg på Sollentuna kommun.

För de som tidigare inte besökt badberget så ligger det vid Edsvikens östra strand, längs Landsnoravägen. I området finns även ett mindre strandområde.

Vattendjupet skiljer sig beroende på plats, mellan 1,5 och 3 meter. Det är dykdjup från klipporna, men Mattias Berg påpekar att det ändå är viktigt att vara försiktig för att undvika skador.

– Badbryggan är också en säkerhetsåtgärd så att det är lättare att komma upp. Det har länge funnits ett behov och till slut kom den på plats, säger han.

Informerar om avstånd

Mattias Berg uppmanar även besökare att följa rekommendationer om avstånd:

– Det är otroligt viktigt. Vi informerar på flera olika sätt på våra badplatser, bland annat med hjärtan som vi har satt ut och med informationsvärdar. Vi försöker göra en extra insats kring det.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kvinna föll från balkong – polisen utreder mordförsök

Nyheter Omständigheterna är oklara En kvinna i Tureberg föll från en balkong på femte våningen på fredagseftermiddagen. Hon fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador, och polisen har inlett en förundersökning om försök...lördag 12/6 12:46