Bada, drinka och se film om kvinnors orgasm

Inget att göra i helgen? På lördag kan du hoppa i plurret, ta en drink och kolla på en ny rwandisk film som hyllar kvinnors orgasm.

  • Publicerad 11:30, 20 feb 2017

Det är dokumentärfilmsklubben Doc Lounge som bjuder in Solnaborna till den icke-konventionella premiären av filmen Sacred Water i Turkosens simhall. Filmen är gjord av belgaren Olivier Jourdain och handlar om det i väst tabubelagda ämnet kvinnors orgasm.

Det sägs att en rwandisk drottnings orgasm flödade så till den grad att Lake Kivu uppstod.

I Rwanda, där filmen utspelar sig, ser synen på kvinnors sexualitet dock annorlunda ut. I filmen får man följa radioprataren Vestine som fascineras av legender om kvinnlig utlösning, Kunyaza. Det sägs att en rwandisk drottnings orgasm flödade så till den grad att Lake Kivu uppstod. Vestine ger sig ut på en mission för att sprida ordet om det heliga vattnet och se till att den sex-positiva tradition som finns i Rwanda upprätthålls.

Doc Lounge beskriver filmen som en respektfull hyllning till kvinnors njutning, med stråk av humor och glädje, och inte ett spår av förlägenhet.

– Vi tycker att det är så himla kul att få se en film från mellanafrika, och specifikt Rwanda, som är jätteglad och peppig. Ofta när Afrika skildras så förmedlas deppiga bilder, det handlar om HIV, och i Rwanda om folkmordet, säger Ilja Stenberg från Doc Lounge Stockholm.

– Det här är bara en bra, fin film som handlar om en radiopratare som vågar ta i ett ämne som kvinnors orgasmer, fortsätter Ilja Stenberg.

Med på premiären är även filmskaparen Olivier Jourdain, och efter visningen svarar han på frågor om filmen och leder samtal med publiken.

Fakta

Sacred Water

Sacred Water av Olivier Jourdan har premiär i Solna.

PLATS: Turkosen, Hannebergsgatan 41

TID: Kl 18-21. Filmen startar kl 19.

INTRÄDE: 80 kr (60 kr för studenter och pensionärer)

BILJETTER: Förköp via Billetto.

INFO: doclounge.se/stockholm

Visa merVisa mindre