Aron Junker och Mia Slotte jobbar inför öppningen av Aspen, vid Mitt i:s besök i slutet av november. Foto: Claudio Britos

Bad och kulturhus syns i spåkulan

Ett nytt kulturhus och två nya, offentliga badplatser syns i spåkulan för 2021. Välbehövligt goda nyheter i Hägersten-Älvsjö, efter ett år av pandemi.

  • Publicerad 12:10, 22 dec 2020

I Hägersten-Älvsjö börjar det nya året med en stor flytt. De 355 barnen i Gröndalsskolan får en ny skolväg när de flyttar in i Blommensbergsskolan, som renoverats för dem. Ett lyft tycker rektorn, som gläds åt nya fräscha lokaler.

Flytten blir långvarig. Efter åratal av förberedelser är det ännu inte klart när den nedslitna Gröndalsskolan ska börja rivas/renoveras.

Nytt kulturhus

I Aspudden väntar många spänt på det splitter nya kulturhuset. Eldsjälarna som byggt Aspen hoppas få fart på sin verksamhet trots corona.

Det är bara för alla som gillar film, teater och musik att hålla tummarna. Biosalongen rymmer hundra platser!

Badbryggan i Marievik kan bli ett kommunalt bad. Foto: Mostphotos

Behov av fina bad

Utomhusbad går i alla fall bra, även i pandemitider. I år kan Hägersten-Älvsjö få två nya offentliga strandbad, vilket innebär att stadsdelsförvaltningen sköter dem. Det är badbryggan vid Herrängens gård vid Långsjön och solbryggan i Marievik som fått godkänt av miljöförvaltningen, efter ett par års provtagning av vattenkvaliteten.

Och visst behövs fina bad, i en ständigt växande stadsdel. De stora byggprojekten rullar på också under 2021. Inte minst i Älvsjöstaden/Kabelverket, som ska ha över 1 770 invånare när allt är klart.

Andra projekt är i i startgroparna. Bygget av 230 bostäder längs Blommensbergsvägen i Aspudden, till exempel. I början av 2021 blir det samråd. Missa inte om ni är berörda och vill påverka!