Från Minneapolis har protesterna snabbt spridit sig över USA och världen. I dag ordnar Tensatbon Aysha Jones en digital manifestation. Foto: Läsarbild Privat/Tony Webster

Aysha Jones ordnar digital protest mot polisövervåld

Tenstabon Aysha Jones är i dag med och arrangerar en digital protest mot den amerikanska ambassaden till stöd för George Floyd. Tusentals har anmält intresse för att delta och målet är att uppmärksamma polisövervåld.

  • Publicerad 09:45, 2 jun 2020

George Floyds död i Minneapolis förra måndagen har i hela USA och städer på andra platser i världen lett till omfattande protester mot polisvåld och för svartas rättigheter.

Nu ordnar Aysha Jones tillsammans med bland andra Afrosvenskarnas forum för rättvisa en protest i solidaritet.

På grund av corona sker protesten online. Med start klockan 14 i dag är tanken är att deltagarna på Facebook ska skriva #blacklivesmatter och  ”checka in” på den amerikanska ambassaden i Stockholm. Det blir också livesända tal på Facebook. På tisdagsmorgonen hade över 17 000 personer anmält att de kommer att delta.

– Det måste komma till en förändring för hur man behandlar svarta invånare. Men också att gemene hen börjar checka sig själva och börjar checka varandra. Rasism är inte svartas problem det är vitas problem och det är de som får fixa det. Protesten riktar sig inte bara mot amerikanska ambassaden och USA, utan också till alla länder inklusive Sverige, säger Aysha Jones till Sveriges Radio.