Marie Axelsson (S) kommenterar partikollegan Stefan Löfvens (S) avgång. Foto: Mostphotos / Stefan Källstigen

Axelsson såg inte hans avgång komma

Statsminister Stefan Löfvens (S) besked om att han avgår som partiledare kom som en chock för många. Även för Sigtunakollegan Marie Axelsson.

  • Publicerad 20:35, 23 aug 2021

Det måste vara en person som både har partiets förtroende och en person som har en folklig förankring

– Jag kommer att sakna Stefan Löfven, han har gjort ett mycket bra jobb under en svår tid, säger Marie Axelsson (S) till Mitt i Sigtuna.

Statsminister Stefan Löfven (S) hade samlat en stor presskår i Åkersberga under söndagen inför sitt traditionsenliga sommartal.

Men som en blixt från en klar himmel meddelade Löfven att han avgår som partiordförande och därmed även som statsminister.

– Jag blev uppriktigt förvånad. Det Stefan Löfven meddelade i sitt sommartal igår hade inte nått mig i förväg, säger Marie Axelsson.

Oklart vem som tar över

Genast började spekulationerna om vem som blir ny partiordförande i Socialdemokraterna efter partikongressen i höst.

Mitt i Sigtuna frågade Marie Axelsson om vem hon helst ser på posten.

– Det är en svår fråga eftersom det finns många bra kandidater, både kvinnor och män. Mina toppnamn är Magdalena Andersson, Peter Hultqvist, Lena Hallengren och Mikael Damberg, säger hon.

Varför just de personerna?

– Det måste vara en person som både har partiets förtroende och en person som har en folklig förankring. En partiledare ska enligt mig vara tydlig, en duktig debattör och våga fatta modiga beslut för folkets bästa.

Nästan dubbelt så många smittade

Nyheter Stora skillnader i olika områden En ökning från vecka 36 till vecka 37 i antalet smittade i Sigtuna kommun. Inget nytt dödsfall, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport.fredag 24/9 10:15

Sigtuna faller i företagsranking igen

Nyheter Tappat från 16 till 75 plats på nio år När Sigtunaföretagare rankar kommunen faller den på Sverigelistan för sjunde gången på nio år.onsdag 22/9 11:57

Känd Sigtunadoldis med i "Draknästet"

Nyheter Entreprenören Jonas Eriksson hetare än någonsin I somras satt han dagligen i EM-studion och hans nya padelbana i Sigtuna stadsängar invigdes. Nu kan Sigtunabon Jonas Eriksson även titulera sig som drake.måndag 20/9 10:08