I röd kavaj klev Axel Adelöf upp på Talangs stora scen och rev av ett potpurri med inslag av både Les Misérables, Annie och Andrew Lloyd Webber.

En bit från Axels personliga musikalfavorit slank med också: The Greatest Showman. När han hade sjungit klart blev han kallad för just det, av jurymedlemmen Edward af Sillén. Allt medan en omtumlad Bianca Ingrosso vällde ytterligare superlativ över den unge stjärnan.

– Jag förstod att de tyckte att jag var duktig och då blev jag jätteglad, säger Axel.

Vems reaktion gjorde dig gladast?

– David Batras, för han gillar inte musikaler så jättemycket. Då kändes det som att jag hade övertygat.

– Det var ganska nervöst men roligt att se och höra sig själv på teve efteråt. Och mobilen bara blippade och blippade.

– Alla mina kompisar tycker att det var jättecoolt. Alla bara: ”Wow, var du med i Talang?”

Axel bor i Jakobsberg men pluggar på Adolf Fredrik musikskola inne i stan. Redan som femåring hade han tre mål i livet: Talang, Idol och Melodifestivalen.

Också filmtalang

Som om det inte vore nog att bocka av ett av dessa mål som elvaåring – Axel är även mitt uppe i inspelningen av SVT:s nästa julkalender En hederlig jul med Knyckertz. Där gör han rollen som barnet Tage.

– Nu filmar vi i Stockholm på Filmhuset. Om några veckor ska vi upp till Luleå och filma utomhusscener.

När det gäller tiden därefter ser Axel fram emot att fortsätta slå sig fram i underhållningssvängen, inom såväl sång som teater.

– Jag tycker om nästan alla musikaler som jag har sett. Det är som teater fast med sång och dans, och jag tycker om sång och dans väldigt mycket.