Nattvandrare. Inga-Lill Larsson och Gilbert Hällström har varit nattvandrare i området i många år. Foto: Sacharias Källdén

Avtal ska få fler att nattvandra

Det behövs fler nattvandrare i Botkyrka. För att det ska bli verklighet har föreningen Botkyrka nattvandrarna slutit ett avtal med både kommunen och Botkyrkabyggen.

  • Publicerad 12:00, 5 jun 2022

Ju fler vuxna vi är ute som syns desto lugnare samhälle.

Botkyrkas nattvandrare har varit igång sedan 2005. Då drog Gilbert Hällström och ett gäng ut i norra Botkyrka. Tanken då var att samla alla nattvandrare från föreningar och civilsamhälle till en stor förening.

Verksamheten fortsatte växa och i dag nattvandrar man även i Tumba, och har blivit en del av riksföreningen Nattvandrarna Sverige. De är ute varannan helg.

– Nattvandrarna behövs. Ju fler vuxna vi är ute som syns desto lugnare samhälle får vi, säger Gilbert Hällström, ordförande i Botkyrka nattvandrarna.

Men det behövs fler nattvandrare.

För att locka fler att engagera sig i nattvandring har Botkyrka kommun, tillsammans med Botkyrkabyggen, ingått ett formellt samarbete med Botkyrka nattvandrarna.

Får lokaler

Botkyrkabyggen kommer att stötta med lokaler för uppsamling, kommunen se till att nattvandrarna får bra kontakt med fritidsgårdarna och dela med sig av lägesbeskrivningar av kommunens områden.

– Det känns väldigt bra att ha formaliserat vårt samarbete. Nattvandrarna har länge funnits på våra gator och de har gjort en viktig insats, säger Natasha Engberg, trygg- och säkerhetssamordnare.

Så engagerar man sig i nattvandrarna

Om man vill engagera sig i nattvandrarna Botkyrka kan man ringa till 073-656 29 58.

Numret går till en telefon som lyssnas av regelbundet av bland annat Gilbert Hällström.