I flera år var Sidas sikte inställt på Botkyrka, men under året har det stått klart att flyttlasset i stället går till Rissne och Ursviks entré, eller Bankhus 90 som det kanske är mer känt som.

Nu har Sida skrivit på ett kontrakt med hyresvärden Nordisk Renting som gör att bistånsdmyndigheten intar 11 500 kvadratmeter av huset vid Rissneleden.

"Jag ser fram emot att kunna skapa en modern arbetsmiljö för våra anställda, där vi både kan nyttja digitaliseringens möjligheter och det fysiska kontoret för att arbeta kreativt och samskapande med alla aktörer för ett bättre bistånd”, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida i ett pressmeddelande.

Enligt tidningen Fastighetsvärlden ligger hyran på 23 miljoner kronor per år. I och med med nya kontraktet blir nu 60 procent av alla ytor i Bankhus 90 uthyrda – innan Sidas intåg var 35 procent uthyrt.

– Sidas etablering i Ursvik Entré är ett fantastiskt tillskott. Det pågår en spännande utveckling både i Ursvik Entré och i närområdet just nu, och en stor internationell institution som Sida stärker områdets dragningskraft. Vi hälsar Sida varmt välkomna och ser fram emot fortsatt dialog i denna viktiga utveckling, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Flytten ska gå till Rissne först 2022. I dag ligger Sidas kontor vid Valhallavägen på Östermalm.