Foto: Mostphotos

Avtal för Sidas flytt till Rissne klart

Nu är hyresavtalet påskrivet. Det är därmed officiellt klart att Sida flyttar till Rissne. – Jag ser fram emot att skapa en modern arbetsmiljö för våra anställda, säger Marie Ottosson, överdirektör vid Sida.

  • Publicerad 09:32, 1 dec 2020

I flera år var Sidas sikte inställt på Botkyrka, men under året har det stått klart att flyttlasset i stället går till Rissne och Ursviks entré, eller Bankhus 90 som det kanske är mer känt som.

Nu har Sida skrivit på ett kontrakt med hyresvärden Nordisk Renting som gör att bistånsdmyndigheten intar 11 500 kvadratmeter av huset vid Rissneleden.

"Jag ser fram emot att kunna skapa en modern arbetsmiljö för våra anställda, där vi både kan nyttja digitaliseringens möjligheter och det fysiska kontoret för att arbeta kreativt och samskapande med alla aktörer för ett bättre bistånd”, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida i ett pressmeddelande.

Enligt tidningen Fastighetsvärlden ligger hyran på 23 miljoner kronor per år. I och med med nya kontraktet blir nu 60 procent av alla ytor i Bankhus 90 uthyrda – innan Sidas intåg var 35 procent uthyrt.

– Sidas etablering i Ursvik Entré är ett fantastiskt tillskott. Det pågår en spännande utveckling både i Ursvik Entré och i närområdet just nu, och en stor internationell institution som Sida stärker områdets dragningskraft. Vi hälsar Sida varmt välkomna och ser fram emot fortsatt dialog i denna viktiga utveckling, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Flytten ska gå till Rissne först 2022. I dag ligger Sidas kontor vid Valhallavägen på Östermalm.

Det här är Ursviks entré

Ursvik Entré ligger i Rissne och invigdes 1992, då för SEB:s verksamhet.

Huset är känt som Bankhus 90, och består av totalt ca 60 000 kvm arbetsplatser.

Det finns också ett SATS och matkafé i byggnaden.

Bland hyresgästerna finns Storstockholms Lokaltrafik AB (SL), Ambulanssjukvården i Storstockholm AB samt SEB. Efter att hyresavtalet med Sida har undertecknats finns det lediga ytor om ca 20 000 kvm i Ursvik Entré.

I dag är 35 procent av ytorna i huset uthyrda, men i och med Sidas flytt hamnar siffran på 60 procent.

Källa: Ursviks entré/Fastighetsvärlden

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36