– Jätteroligt! Det är inte klokt det här med Facebook och Instagram – det kom folk från alla håll! Totalt var det 335 besökare på vernissagen, säger Ann Frössén.

Hon är en av konstnärerna som medverkar i utställningen ”Vi vill komma så nära det går” på konsthallens övre våning, och hon är även kurator bakom utställningen tillsammans med Johan Enocson.

– Idén är att vi ville ha närhet och avstånd som tema, två frågor som har varit aktuella nu i och med pandemin. Vi ville hitta lösningar i konsten på frågor om närhet. Vi kom på idén i november i fjol, så vi har hållit på väldigt länge och tänkt på det här. Så frågade vi konstnärerna om de ville vara med. Samarbetet har varit så kul, som en fest alltihopa! säger Ann Frössén.

Utställningen pågår till den 14 november, och vill man försöka avsluta lika storstilat som man inledde, berättar Ann Frössén.

– Ja, vi ska försöka ha en finissage!

Keramik en trappa ner

Även på konsthallens nedervåning var det alltså vernissage den 9 oktober. Där öppnade utställningen ”I rörelse” med skulptur och drejade former där keramikerna Kerstin Lagerman Haas och Helena Hodell söker ”det som för oss samman och lämnar avtryck i det stora och det lilla”. Utställningen handlar om ”möten och avsked, kärlek och sorg, samtidigt som allting är i rörelse”.

Kultur-och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman är glad att utställningar och arrangemang nu är möjliga att genomföre igen efter ett och ett halvt år av restriktioner på grund av pandemin.

– Nu kan vi återigen visa upp Sollentunas bästa sida med kultur i Edsvik, säger han.