Avstånd och närhet i ny utställning på Stallbacken Kultur

Det var knökfullt både på övre och nedre våningen när två nya konstutställningar hade vernissage på Stallbacken Kultur i Edsvik i lördags, den 9 oktober.

  • Publicerad 13:15, 15 okt 2021

Samarbetet har varit så kul, som en fest alltihopa.

– Jätteroligt! Det är inte klokt det här med Facebook och Instagram – det kom folk från alla håll! Totalt var det 335 besökare på vernissagen, säger Ann Frössén.

Hon är en av konstnärerna som medverkar i utställningen ”Vi vill komma så nära det går” på konsthallens övre våning, och hon är även kurator bakom utställningen tillsammans med Johan Enocson.

– Idén är att vi ville ha närhet och avstånd som tema, två frågor som har varit aktuella nu i och med pandemin. Vi ville hitta lösningar i konsten på frågor om närhet. Vi kom på idén i november i fjol, så vi har hållit på väldigt länge och tänkt på det här. Så frågade vi konstnärerna om de ville vara med. Samarbetet har varit så kul, som en fest alltihopa! säger Ann Frössén.

Utställningen pågår till den 14 november, och vill man försöka avsluta lika storstilat som man inledde, berättar Ann Frössén.

– Ja, vi ska försöka ha en finissage!

Keramik en trappa ner

Även på konsthallens nedervåning var det alltså vernissage den 9 oktober. Där öppnade utställningen ”I rörelse” med skulptur och drejade former där keramikerna Kerstin Lagerman Haas och Helena Hodell söker ”det som för oss samman och lämnar avtryck i det stora och det lilla”. Utställningen handlar om ”möten och avsked, kärlek och sorg, samtidigt som allting är i rörelse”.

Kultur-och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman är glad att utställningar och arrangemang nu är möjliga att genomföre igen efter ett och ett halvt år av restriktioner på grund av pandemin.

– Nu kan vi återigen visa upp Sollentunas bästa sida med kultur i Edsvik, säger han.

Fri entré i konsthallen

Utställningen ”Vi vill komma så nära det går pågår till den 14 november. Medverkande konstnärer är Mattias Bäcklin, Ossian Eckerman, Maria Friberg, Ann Frössén, Jakob Ojanen, Lovisa Ringborg, Marja-leena Sillanpää och Peter Wiklund.

”I rörelse”, med keramikerna Kerstin Lagerman Haas och Helena Hodell, pågår till den 7 november.

Öppettiderna i konsthallen är lördagar och söndagar klockan 11–16, och det är fri entré.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Dispyt på E4 slutade med misshandel

Nyheter Försök till omkörning rörde upp känslor Irritation uppstod emellan två bilister på E4 då en man i 30-årsåldern skulle köra om en man i 20-årsåldern i höjd med Haga Norra. Nu har den ene mannen dömts i Attunda tingsrätt för misshandel.måndag 17/1 14:30

Man ur huse när norrskenet färgade himlen grön

Nyheter Många Sollentuanbor spanade in ljusfenomenet Facebook svämmade över av bilder från Rotebro, Edsberg, Järvafältet och andra delar av Sollentuna då ett tydligt norrsken syntes både i fredags och i lördags. Den här bilden på himlen över...måndag 17/1 11:26

Sollentuna Bio gör gärna comeback

Nyheter Hoppas på förslaget om bibblans lokaler vid Aniaraplatsen I förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i om Socialdemokraternas förslag att bygga om bibblan lokaler vid Aniaraplatsen till ett kulturhus, med plats för bland annat en biograf, när biblioteket...måndag 17/1 6:30