Avstånd och närhet i ny utställning på Stallbacken Kultur

Det var knökfullt både på övre och nedre våningen när två nya konstutställningar hade vernissage på Stallbacken Kultur i Edsvik i lördags, den 9 oktober.

  • Publicerad 13:15, 15 okt 2021

Samarbetet har varit så kul, som en fest alltihopa.

– Jätteroligt! Det är inte klokt det här med Facebook och Instagram – det kom folk från alla håll! Totalt var det 335 besökare på vernissagen, säger Ann Frössén.

Hon är en av konstnärerna som medverkar i utställningen ”Vi vill komma så nära det går” på konsthallens övre våning, och hon är även kurator bakom utställningen tillsammans med Johan Enocson.

– Idén är att vi ville ha närhet och avstånd som tema, två frågor som har varit aktuella nu i och med pandemin. Vi ville hitta lösningar i konsten på frågor om närhet. Vi kom på idén i november i fjol, så vi har hållit på väldigt länge och tänkt på det här. Så frågade vi konstnärerna om de ville vara med. Samarbetet har varit så kul, som en fest alltihopa! säger Ann Frössén.

Utställningen pågår till den 14 november, och vill man försöka avsluta lika storstilat som man inledde, berättar Ann Frössén.

– Ja, vi ska försöka ha en finissage!

Keramik en trappa ner

Även på konsthallens nedervåning var det alltså vernissage den 9 oktober. Där öppnade utställningen ”I rörelse” med skulptur och drejade former där keramikerna Kerstin Lagerman Haas och Helena Hodell söker ”det som för oss samman och lämnar avtryck i det stora och det lilla”. Utställningen handlar om ”möten och avsked, kärlek och sorg, samtidigt som allting är i rörelse”.

Kultur-och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman är glad att utställningar och arrangemang nu är möjliga att genomföre igen efter ett och ett halvt år av restriktioner på grund av pandemin.

– Nu kan vi återigen visa upp Sollentunas bästa sida med kultur i Edsvik, säger han.

Fri entré i konsthallen

Utställningen ”Vi vill komma så nära det går pågår till den 14 november. Medverkande konstnärer är Mattias Bäcklin, Ossian Eckerman, Maria Friberg, Ann Frössén, Jakob Ojanen, Lovisa Ringborg, Marja-leena Sillanpää och Peter Wiklund.

”I rörelse”, med keramikerna Kerstin Lagerman Haas och Helena Hodell, pågår till den 7 november.

Öppettiderna i konsthallen är lördagar och söndagar klockan 11–16, och det är fri entré.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna FK:s cuplottning är klar

Nyheter Plats i kvartsfinal om SFK lyckas skrälla igen Inget annat Stockholmslag, men två gamla storklubbar i form av IFK Norrköping och Östers IF. Det väntar Sollentuna FK:s herrar i Svenska Cupens gruppspel som avgörs i februari och mars.tisdag 7/12 7:04

Mobbning och rädsla kvar i kommunhuset – nya larm om arbetsmiljön

Nyheter Problemen som avslöjades i Mitt i:s granskning 2019 består Mitt i berättade om allvarliga brister i arbetsmiljön på kommunledningskontoret redan våren 2019. Nu har SVT avslöjat att problem som rädsla för repressalier, utfrysning och medarbetare som mår...måndag 6/12 10:58

Kvinna sextrakasserades av chef i kommunhuset

Nyheter Kvinnan omplacerades – manlige chefen jobbar kvar En kvinna utsattes för sexuella trakasserier av en manlig chef i kommunhuset innan hon till slut bröt ihop och anmälde. Men då var det hon som fick byta avdelning – inte chefen. Det var SVT först med...måndag 6/12 10:57