MISSTÄNKT MORD. Polisen har startat en förundersökning om mord, alternativt dråp, efter att en man som hittades skadad i en park nu har avlidit. OBS. Genrebild: Foto: Mostphotos

Avspärrning i Västberga – misstänkt mord

Under morgonen spärrades ett parkområde i Västberga av då polisen utreder om det skett ett mord, alternativt dråp, på platsen.

  • Publicerad 10:09, 18 okt 2018

Det var i måndags som en skadad vuxen man hittades svårt skadad i en park i Västberga. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han har vårdats under veckan. Men under natten till torsdag avled personen.

– Hur skadorna har uppkommit är inte fastställt, så därför har polisen omedelbart öppnat en förundersökning gällande mord alternativt dråp, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen.

Parken där mannen hittades spärrades under torsdagsmorgonen av, men nu är arbetet klart på platsen och avspärrningarna hävda. Varför polisen inte kopplades in redan i måndags kan Skagerlind inte svara på.

– Nej, det troliga är att ambulanspersonalen som var på plats i måndags inte trodde att ett brott låg bakom. Vi tittar nu på om det skett något fel från polisens sida, säger hon.