Handelsplats. Systembolaget har nu bestämt adress för sin nya butik i Söderort. Foto: Tengbom/Mosthotos

Avslöjar: Här öppnar nya Systembolaget i Söderort

Efter en lång tids spekulation kan StockholmDirekt nu avslöja var den nya butiken kommer att placeras.

  • Publicerad 15:53, 31 jul 2018

Redan i maj 2017 skrev vi om planerna på att etablera ett nytt Systembolag i Söderort. Då var det högst oklart var butiken skulle placeras, men målsättningen var att öppna redan 2018. Så blev det inte, men nu är i alla fall adressen spikad.

– Vi kommer att ha en butik i den nya handelsplatsen vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal. Vår förhoppning är att kunna öppna i slutet av 2019. Det har varit en lång process men nu är slutligen allt klart, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Även om det inte varit uttalat från Systembolagets sida har många förmodat att butiken skulle placeras någonstans i anslutning till tunnelbanans gröna linje 17, söder om Gullmarsplan. Anledningen är att det inte funnits någon butik här sedan Kärrtorps systembolag försvann 2004.

Starka reaktioner på Systembolagets nya butik

Men nu blir det alltså Sköndal som kommer att husera nytillskottet av Systembolagets Stockholmsbutiker. Den 7 000 kvadratmeter stora handelsplatsen planeras mellan Sköndalsvägen och Tyresövägen och kommer bland annat rymma en Willys. För Systembolagets del handlar det om en stor butik på 1100 kvadratmeter med cirka 1700 artiklar.

Enligt Lennart Agén har det under lång tid varit deras målbild att få utrymme i det nya handelshuset.

– Det här är ett riktigt bra läge, både trafik- och bostadsnära. Det är lätt att ta sig dit med bil, men samtidigt bor där ungefär 10 000 personer inom en kilometer radie och en kvarts miljon människor inom ytterligare fyra-fem kilometer. Vi tror verkligen att många kunder kommer att uppskatta den här lokaliseringen, säger Lennart Agén.

Markytan där handelshuset kommer att stå ägs av Axfood, företaget som bland annat driver matvarukedjorna Willys och Hemköp.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android